Rundāles pilī notiks Dārza svētki un Puķu draugu salidojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 29. jūnijā, Rundāles pils dārzā notiks 13. dārza svētki un 42. Latvijas puķu draugu salidojums, informē Rundāles pils. Svētki ikreiz aktualizē kādu Rundāles pils muzejam atbilstošu tēmu, šā gada tēma – “Lapenes baroka dārzā”.

Plkst. 12.00, 14.00 un 16.00 būs iespēja labāk iepazīt Rundāles pils dārzu muzeja dārznieku pavadībā. Savukārt studiju kabinetā Dārznieka mājā būs pieejami materiāli par Rundāles pils parka atjaunošanu – augu saraksti un to izvietojuma shēmas, prezentācijas par iepriekšējo Dārza svētku tēmām, piemēram, par ziemcietēm, kokaugiem, rozēm, parteru veidošanu, vēsturiskajām oranžērijām un citiem interesantiem jautājumiem.

Atdzīvinot 18. gadsimta gaisotni, Rundāles pilī ciemosies vēsturisko rekonstrukciju grupa no Polijas – Čenstohovas cietokšņa garnizona biedrība.

Svētkos īpaši gaidītas ir ģimenes ar bērniem. Dārza centrā bērniem būs pieejams karuselis, vienā no bosketiem – radošās darbnīcas un dažādas spēles, bet Zaļajā teātrī – izrāde “Princese uz zirņa” un kopīgas rotaļas. Liliju bosketā atradīsies izdevniecības “Liels un mazs” telts, kurā būs iespējams iegādāties bērnu grāmatas, satikt grāmatas "Rožu spoks" ilustratori Anitu Paegli un mazajiem grāmatu lasītājiem būs iespējams izveidot savu īpašo rozi no zīdpapīra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti