Rozentāla un Blaumaņa muzejā notiks tematiska ekskursija «Rozentālu vasaras»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā 27. jūnijā notiks tematiska ekskursija “Rozentālu vasaras”, medijus informē muzeja pārstāvji.

Gleznotāja Jaņa Rozentāla ilglaicīgākā dzīves vieta ir Rīga, Alberta iela 12, kur atradās viņa ģimenes mājoklis, bet šodien – māksliniekam veltīts muzejs. Taču vasaras Janis un Ellija Rozentāli visbiežāk pavadīja ārpus pilsētas, Latvijas un Somijas laukos. Rozentāla dzimtā puse – Saldus, Puzenieku muiža Ziemeļkurzemē, Sigulda, Koknese, arī Nummela – ciemats Somijā, kur atradās Ellijas dzimtai piederoša vasarnīca, – tie ir tikai daži no saulaino vasaru pieturas punktiem, un katrs no tiem saistīts ar notikumiem, leģendām un Rozentāla radītiem mākslas darbiem.

Muzejs aicina sestdien, 27. jūnijā, pulksten 11.00 iepazīties ar stāstiem par mākslinieku ģimenes vasaras gaitām, piedaloties tematiskajā ekskursijā “Rozentālu vasaras”. Ekskursijas laikā būs iespējams apskatīt gleznotāja Jaņa Rozentāla un Ellijas Forseles-Rozentāles dzīvokli, kā arī paviesoties viņu apakšīrnieka – rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa istabā.

Vietu skaits ekskursijā ir ierobežots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti