Dienas ziņas

"Naudu izmantot aizliegts!"

Dienas ziņas

Arī šogad – virtuālais tautastērpu gājiens

Daugavpilī izveidota "Izlādes - uzlādes" siena

Rotko mākslas centrā uzstāda «izlādes-uzlādes sienu» jeb dusmu novadīšanas rīku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai mazinātu nomāktību, dusmas vai stresu, kas sevišķi pastiprinājies šajā Covid ierobežojumu laikā, risinājumu tam ir radis Marka Rotko mākslas centrs Daugavpilī. Tur uzstādīta jauna vides instalācija “Izlādes – uzlādes siena”, dodot iespēju ikvienam tur atstāt savas negatīvās emocijas. Līdzi jāpaņem  ieplīsušas, nevajadzīgas, sen apnikušas krūzes, šķīvji un citi keramikas priekšmeti un tad tos var sasist pret īpašo sienu.

“Ideja radās diezgan spontāni. Mēs mēģinājām radīt kaut ko, kas būtu sasaistāms ar šo te pastāvošo nenoteiktības laiku un vasarā gaidāmo keramikas bienālli. Un tā kā kaut kādas dusmas bija uzkrājušās, gribējās tās izlādēt,” stāstīja Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra mārketinga speciālists Aivars Baranovskis.

Šo iespēju izmantoja arī kāda ģimene no Rīgas, kas šajās maija svētku brīvdienās bija atbraukusi apskatīt Daugavpili un "Izlādes-uzlādes sienu" iekļāva kā vienu no galvenajiem apskates objektiem.

“Mēs visi lasījām mājās krūzes, un sapratām, ka galvenais neaizmirst tās krūzes līdzi,” sacīja tūristi no Rīgas Rinalds un Santa.

Ņemot vērā, ka lauskas tiks izmantotas vasarā gaidāmajā keramikas bienāllē jauna mākslas objekta tapšanā, izlādējot savas negatīvās emocijas, ir aizliegts dauzīt stikla priekšmetus - tikai keramiku un porcelānu.

Ar šo instalāciju Marka Rotko mākslas centrs atgādina arī par mākslu laikā, kad baudīt to klātienē vēl nav iespējams. Plānots, ka “Izlādes-uzlādes siena” mākslas centra pagalmā būs līdz pat oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti