Rīgas Jūgendstila centrs aicina uz virtuālu Lieldienu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tradicionālā Lieldienu izstāde muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" šogad notiks nedaudz citādi – virtuālajā vidē, medijus informē muzeja pārstāvji.

Izstāde varēs iepazīt svētkiem veltīto muzeja atklātņu kolekciju, kas ir īpaši daudzveidīga, jo 20. gadsimta sākumā sveikt draugus Lieldienās, pa pastu nosūtot atklātni, esot bijusi iecienīta tradīcija, norāda muzejā.

Tāpēc muzejs aicinām aplūkot atklātnes un, iedvesmojoties no redzētā, nosūtīt sveicienu saviem tuvajiem – šoreiz elektroniski.

Izstādes organizatori raksta: “Muzeja krājuma atklātnes ļauj iejusties 20. gadsimta sākuma Lieldienu noskaņās. Koši krāsotās, rakstainās olas papildina pavasarīgie pūpoli, vijolītes, sniegpulkstenītes, narcises, maijpuķītes un citi pavasara ziedi. Grozos, ratos, traukos, sūnās, pat automašīnās – it visur Lieldienu laikā meklējamas olas. Svētku norise nav iedomājama bez šūpošanās, tas vērojams arī atklātnēs. Jautri mājdzīvnieki, mazi cālīši, dažādi putni un pat personificēti zaķi atgādina par svētku ieražām un ar vieglu humoru novēl priecāties. Prieku apliecina arī kristīgajai tematikai veltītas atklātnes par Jēzus augšāmcelšanos. Pavasara ainavu, jūgendstila kompozīcijas un līniju elegance, latviešu dzejnieku Kārļa Skalbes, Jāņa Akuratera, Raiņa, Eduarda Veidenbauma, Edvarda Treimaņa, Augusta Saulieša un citu dzejas rindas rada patiesu un neatkārtojami kolorītu svētku noskaņu.”

Izstāde būs apskatāma muzeja mājaslapā no 7.aprīļa. Atklātnes būs iespējams lejupielādēt nosūtīšanai elektroniski.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti