Dienas ziņas

Pašvaldības sacentīsies energoresursu taupīšanā

Dienas ziņas

Vidzemes slimnīcā ievieš pacientu aproces

Rekonstruēs Mežaparka estrādi

Rīgas dome un Kultūras ministrija apliecina apņemšanos rekonstruēt Mežaparka estrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Republikas simtgadi atzīmējot, Mežaparka Lielajā estrādē būs pilnībā renovēta skatītāju sēdvietu zona, bet par godu Dziesmusvētku 150. gadadienai būs atjaunots viss komplekss, ieskaitot jauno, ietilpīgo estrādi – šādu apņemšanos īstenot šo vērienīgo projektu otrdien, 1.martā,  preses brīfingā apliecināja kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība), Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņa") un domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”).

Pašreizējā Mežaparka estrādē vienlaikus drīkst atrasties 6000 cilvēku. Taču iepriekšējos Vispārējos dziesmu svētkos bija 14,5 tūkstoši dziedātāju, tādēļ jaukto koru uznāciens bija atsevišķi no vīru un sievu koriem. Tikmēr pērnajā vasarā aizvadītajos jauniešu dziesmu svētkos uz skatuves bija 12 tūkstoši bērnu un jauniešu, par ko organizatori tika asi kritizēti. Tagad šī situācija tiks atrisināta. 2021.gadā Mežaparkā sliesies jauna, lielāka estrāde.

Līdz 2018. gadam tiks uzbūvētas lielākas skatītāju tribīnes un zem tām – labierīcības, tirdzniecības un izstāžu zona. Rekonstrukcija tiks īstenota atbilstoši skiču projektam, kurš 2007.gadā uzvarēja starptautiskā konkursā. Tā autori ir Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu biroji.

"Otrajā kārtā ir paredzēts izbūvēt kora tribīnes daļu, paplašinot kora tribīnes, uzbūvējot lielāku jumtu, iespēju robežās uzlabojot akustiku," stāsta arhitekts, projekta autors Austris Mailītis

Darbus plānots sākt nākamā gada maijā, un tas būs līdz šim vērienīgākais būvprojekts Rīgā. Taču par jaunās estrādes izmaksām šobrīd nav gatavi runāt ne projekta autori, ne Kultūras ministrija, ne Rīgas dome, no kuras budžeta projekts tiks finansēts.

"Es nevaru pašreiz no profesionālā viedokļa pateikt, cik tas varētu precīzi izmaksāt, jo priekšā vēl ir projektēšanas darbi, kas ļoti lielā mērā ietekmēs kopējās projekta izmaksas. Tāpēc, ka ir atsevišķi risinājumi, kas var izmaksāt vai nu dārgi vai lētāk. Un tālāk ir iepirkums, kas var atšķirties +/- 10%, kas uz šo kopējo apjomu nav maz," skaidro Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Tomēr Rīgas dome 1. martā nosprauda maksimālo summu, ko gatava šim projektam aizņemties. Un tie ir 45 miljoni eiro estrādes būvniecībai un 1,8 miljoni eiro tehniskā projekta radīšanai.

Aizdevumu, kā iepriekš jau vēstīts, uz 30 gadiem ar nulles procentu likmi Rīgas domei izsniegs Valsts kase.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti