Rīgas dome nolēmusi atsākt Rīgas Filmu fonda darbību un atvēlēt tam 800 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas domes vadība pieņēmusi lēmumu atjaunot Rīgas Filmu fonda darbu, lai sniegtu atbalstu starptautisku kino projektu īstenošanai galvaspilsētā, aģentūrai LETA apstiprināja partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valdes loceklis Mareks Gailītis.

Viņš pastāstīja, ka pēc Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Oļega Burova (GKR) tikšanās ar Latvijas Kinoproducentu asociācijas pārstāvjiem pieņemts lēmums jau tuvākajā laikā atsākt fonda darbu.

Iemesli šādām lēmumam esot vairāki, piemēram, asociācijas pārstāvji detalizēti informējuši, ka viens domes ieguldītais eiro šajos projektos valstij atpakaļ atgriež četrus eiro.

"Tāpat līdzšinējā fonda darbība ir pierādījusi, ka tas ir ļoti būtisks instruments, kā panākt, lai ārzemju partneri brauktu pie mums uzņemt filmas. Turklāt, ja tagad mēs fonda darbību apturēsim, vēlāk ārzemju kino partnerus piesaistīt būs daudz grūtāk, jo viņi savus projektus plāno divus līdz trīs gadus uz priekšu," skaidroja Gailītis.

Viņš norādīja, ka finansējums projektiem tiek piešķirts tikai tad, kad darbi ir noslēgušies un ir iesniegtas visas atskaites par Latvijā filmēšanai iztērēto naudu. Pieredze liecinot, ka visvairāk šādu pieprasījumu ir rudens mēnešos, kad noslēdzas liela daļa filmēšanas darbu.

Kopumā fondā tiks ieguldīti 800 000 eiro, taču tā būs šajā gadā maksimālā pieejamā summa. Ieguldīt līdzekļus fondā plānots rudenī gaidāmajos pašvaldības budžeta grozījumos.

Aprīļa vidū TV3 raidījums "Nekā personīga" informēja, ka aizvadītā gada nogalē Rīgas dome savu atbalstu starptautiskiem kino projektiem apturējusi, ko jomas speciālisti vērtēja kā "ievērojamu zaudējumu visai kino nozarei".

Finanšu bonusus ārzemju kino producentiem dome piešķīra kopš 2010. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti