Kultūras ziņas

Tapis dokumentāls stāsts par Eduardu Rozenštrauhu

Kultūras ziņas

Rīgā, Liepājā un Stirnienē skanēs garīgā mūzika

Rīgas cirks sola krāsainu sezonu

Rīgas cirks sola krāsainu sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kaut arī Rīgas cirka ēka joprojām gaida vērienīgu rekonstrukciju, šobrīd tajā jau ir paveikti fasādes nostiprināšanas darbi, tāpēc jaunajā sezonā cirka ēkā norisināsies vairāki pasākumi un izrādes. 

130 gadus senā Rīgas cirka ēkas fasāde tagad ir nostiprināta un vairs nav bīstama, tā šodien, atklājot jauno sezonu, paziņoja “Rīgas cirka” vadītāja Ināra Kehre. Šie ir pirmie soļi, lai cirka ēka gatavotos ģenerālrekonstrukcijai. 

Lielais remonts cirka ēkā plānots pēc diviem gadiem. Bet līdz tam gan pašā ēkā, gan uz citām skatuvēm cirks šajā sezonā ir sagādājis vairākus iestudējumus.

Sezona tiks atklāta ar Austrālijas cirka kompānijas “Gravity & Other Myths” izrādi “Vienkārši kosmoss”, kas ir fiziskas profesionalitātes piesātināts šovs, kurā septiņi akrobāti aizrautīgi, enerģiski un ar humoru uz pilnu jaudu izspēlē savas fizisko spēju robežas. “Vienkārši kosmoss”  – par kosmosu, ko uzcēlis prāts, kā to raksturoja cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers. Izrāde  norisināsies 5. un 6. septembrī M. Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Savukārt jau šī gada 27. un 28. decembrī Rīgas cirkā arēnā tiks uzņemta britu kompānijas “Fauna” izrāde, kas būs augstākā līmeņa akrobātikas paraugs dzīvās mūzikas pavadījumā. 2017. gadā “Fauna” saņēma godalgas Adelaidas “Fringe” festivālā, tostarp, kā labākie jaunie mākslinieki, bet Edinburgas “Fringe” festivāla žūrija piešķīra māksliniekiem labākās cirka izrādes galveno balvu, informēja Rīgas cirka pārstāve Ieva Miltiņa. Ķibers saka – šī izrāde ir stāsts par to, kā mežonīgā daba sadzīvo ar cilvēku. 

Šis iestudējums gaidāms decembra beigās un notiks “Rīgas cirka” arēnā. Taču pirms šīs vēsturiskās akrobātu atgriešanās mūsu cirka arēnā šeit gaidāmi arī citi, ne tik artistiski pasākumi, jo sadarbības ar kultūras jomā nozīmīgiem partneriem ir viens no Rīgas cirka sezonas atslēgvārdiem. Septembrī šeit iemājos laikmetīgās mākslas festivāls “Survival Kit”, bet no oktobra gaidāmas jauno teātra mākslinieku trupas KVADRIFRONS multimediālās izrādes – ekskursijas pa Rīgas cirka ēku un vēsturi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti