Rīgas cirka vēsturiskās ēkas pārbūvei šogad piešķirs 300 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ministru kabinets pēc Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvas 8. jūnijā lēma par 300 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Rīgas cirka vēsturiskās ēkas (Merķeļa ielā 4, Rīgā) pārbūves darbu veikšanai šajā gadā, informēja KM pārstāvji.

Jau 2019. gada novembrī KM piesaistīja Rīgas cirkam Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai projekta "Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošana ēkai Merķeļa ielā 4, Rīgā" ietvaros.

Projekta kopējie attiecināmie izdevumi paredzēti 2,9 miljonu eiro apmērā

(t.sk. līgumi jau noslēgti par 581 782 eiro), būvdarbiem plānojot 2,3 miljonus eiro (ēkas energoefektivitātes celšanai – bēniņu pārsegumu un kupola pārbūvei un siltināšanai, centralizētas ventilācijas sistēmas ierīkošanai, pagalma fasādes sienu siltināšanai, esošo logu un durvju nomaiņai, apkures sistēmas un siltummezgla pārbūvei un modernizācijai, elektroapgādes sistēmas atjaunošanai un modernizēšanai).

ERAF projektā pērn pabeigti projektēšanas darbi un projekta ekspertīze, kā arī izsludināti iepirkumi būvuzraudzības pakalpojumu sniegšanai un būvniecības veikšanai.

Šogad energoefektivitātes projektā paredzēts veikt demontāžas darbus un sākt būvdarbus. Savukārt 2022. gadā – visus montāžas darbus, inženiertehnisko tīklu izbūves darbus, apdares darbus.

Projekta gala termiņš ir 2022. gada oktobris.

2021. gada maijā atklāta konkursa rezultātā par uzvarētāju būvdarbu veikšanā tika noteikta pilnsabiedrība "Adecco Group," tās piedāvājums darbu veikšanai – teju 3,8 miljoni eiro. Starpība starp pieejamo ERAF finansējumu būvdarbiem un noslēgtā līguma summu ir 1,4 miljoniem eiro, kas veido nepieciešamo papildu finansējumu būvdarbu veikšanai. Kā norādīja KM, valdības piešķirtais papildu finansējuma nodrošinās ERAF projekta pabeigtību, sasniedzot projekta rezultatīvos rādītājus.

Lai nodrošinātu ar Covid-19 krīzes seku pārvarēšanu un ekonomikas atlabšanu saistītā augstas gatavības projekta – Rīgas cirka vēsturiskās ēkas Merķeļa ielā 4, Rīgā, pārbūves – īstenošanu, sedzot trūkstošo summu projekta pabeigšanai, no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 2022. gadā būs nepieciešams vēl 1,1 miljons eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti