Rīgas cirka jubilejas gadu noslēgs akrobātu izrāde «Fauna»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas cirks 28. decembrī aicina uz visai ģimenei piemērotu, pasaulē atzītu izrādi “Fauna” no Lielbritānijas. Tajā izcili mākslinieki no vadošajām cirka kompānijām rotaļīgi un ar vairāku akrobātikas disciplīnu palīdzību iejutīsies dažādu dzīvnieku tēlos. Šī izrāde noslēgs Rīgas cirka 130. jubilejas gadu.

Mainīgas dzīvās mūzikas pavadījumā “Fauna” kopā ar skatītāju pēta līdzības un kontrastus starp cilvēka kustību un instinktīvu rīcību dzīvnieku karaļvalstī, informēja Rīgas cirka pārstāve Ieva Miltiņa. Demonstrējot savas izcilās spējas, katrs no māksliniekiem iemieso izteikti atšķirīgu dzīvniecisku tēlu, kura īpašās iezīmes kalpo par pamatu sižeta attīstībai un savstarpējai saziņai.

Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers dalās savos iespaidos par izrādi: “Tā skatītāju burtiski ierauj teiksmainā meža pasaulē, kur cirka mākslinieku spējas pārliecina un ļauj noticēt dažādu “Faunas” tēlu atveidojumam, bet skaņu ainavas pilnībā rada sajūtu par viņu klātesamību. Pēc izrādes noskatīšanās nepamet sajūta, ka ilgāku laiku esi pavadījis tropiskā mežā, kur vērojams neizmērāms dabas skaistums.”

Cirka kompānijā “Fauna” ir pieci cirka mākslinieki un viens mūziķis, kas iepazinušies, studējot prestižajā cirka skolā “Doch” Zviedrijā. Jau kopš darbības pirmsākumiem kolektīvs tiecies ar saviem priekšnesumiem radīt alternatīvu pasauli, kurā akrobātikas elementu tehnika ir tik ļoti precīzi noslīpēta, ka skatītājiem zūd uzvesta cirka priekšnesuma sajūta un viņi spēj pilnībā nodoties pārdzīvojumam kopā ar mākslinieku radītajiem tēliem. Ar izrādi “Fauna” viņi ir guvuši tūlītēju atzinību pasaules līmeņa skatuves mākslas festivālā “Fringe” Adelaidā, saņemot godalgotos titulus – labākais jaunais mākslinieks, labākais cirka priekšnesums un iknedēļas teatrālās pantomīmas balvu. Vairāk informācijas par pašiem māksliniekiem viņu mājaslapā.

Tehnisku iemeslu dēļ šo izrādi nebūs iespējas vērot Rīgas cirka arēnā, kā bija paredzēts sākotnēji. Tāpēc 27. un 28. decembra izrādēm tiek mainīta norises vieta un laiks - to vietā notiks viena izrāde šī gada 28. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā. Visas līdz šim iegādātās biļetes uz abām izrāžu dienām ir derīgas 28. decembrī Rīgas Kongresu namā. Viesu ērtībai biļetes nav nepieciešams mainīt – viņiem zālē tiks rezervētas speciālas vietas. Vairāk informācijas iespējams iegūt, apmeklējot Rīgas cirka mājaslapu  vai rakstot uz [email protected].

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti