Rīta Panorāma

Rīgā notiek Starptautiska laikmetīgās mākslas biennāle

Rīta Panorāma

Intervija ar muzikālās apvienības "Kautkaili" dalībniekiem

Rigas Cirka jaunumi

Rīgas cirka brūkošā fasāde nostiprināta; ēkā izrādes varētu notikt decembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pabeigta Rīgas cirka ēkas fasādes nostiprināšana, kas nozīmē, ka drīzumā izrādes varētu notikt arī ēkā Merķeļa ielā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja cirka vadītāja Ināra Kehre.

Viņa uzsvēra, ka tieši fasādes bīstamības dēļ tika aizliegta cirka ēkas ekspluatācija. "Tādēļ var runāt par jauno sezonu," teica Kehre.

Pirmā izrāde "Vienkārši kosmoss", kurā ieradīsies akrobāti no Austrālijas, plānota 5. un 6.septembrī. Tā gan notiks Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Rīgas cirka arēnā izrādes varētu notikt decembrī - Ziemassvētku laikā paredzēta izrāde "Fauna".

Kehre apliecināja, ka izrādēs nebūs dzīvnieku un visus priekšnesumus izpildīs cilvēki.

Tāpat otrā sezona šogad būs Rīgas Cirka skolai. Kehre stāstīja, ka cirka prasmju nodarbības ir ļoti pieprasītas, tādēļ tiks atvērtas vēl trešā grupa un nodarbības notiks arī darba dienu vakaros. Pagājušajā gadā arī pieaugušie bija iemīļojuši braukšanu ar vienriteni. Šogad Cirka skolā tomēr visu uzmanību koncentrēs uz bērniem. Paredzēts, ka varētu notikt nodarbības ģimenēm ar bērniem.

Cirkā informēja, ka nākamo divu gadu laikā notiks ēkas atjaunošanas pirmās fāzes projekta izstrāde, tādējādi šajā sezonā cirka ēku iedzīvinās sadarbības partneri - laikmetīgās mākslas festivāls "Survival kit" un jauno teātra mākslinieku trupa "Kvadrifrons".

KONTEKSTS:

Rīgas cirku slēdza 2016. gada februārī, jo ēku atzina par pārāk bīstamu. Ēkas īpašniekam vajadzēja novērst bīstamību, ko rada ēkas fasādes deformācija - atslogot sienu no trolejbusa vadiem un veikt tās pagaidu nostiprināšanu. Tāpat tika uzdots īstenot grunts ģeotehnisko izpēti, uzsākt projektēšanu un būvdarbus fasādes nostiprināšanai. Pavasarī Būvniecības valsts kontroles birojs un arhitekti atzina, ka cirka ēka ir droša, taču tās fasāde ir jāstiprina.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti