Rīgai pievērsta pasaules mediju uzmanība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šajās dienās Rīgai pievērstā pasaules preses uzmanība nodrošina publicitāti ne tikai Eiropas Kinoakadēmijas balvai, bet arī Latvijai un latviešu kino, apliecina Latvijas Televīzijas aptaujātie ārvalstu žurnālisti.

Vācu laikraksta “Der Tagesspiegel” žurnālists Jans Šulcs-Ojala seko Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai 17 gadus, bet šogad bija arī mūsu nacionālā kinofestivāla “Lielais Kristaps” žūrijas loceklis.

"Man ļoti patika animācija. Dažas dokumentālās filmas bija izcilas. Spēlfilmu kategorijā bija dažas, kuras man ļoti patika, bet dažas nebija tik pārliecinošas, jo varbūt tikai veidotas, tikai domājot par vietējo auditoriju, bet es esmu ārzemnieks," stāsta Jans Šulcs-Ojala."Bet bija dažas ļoti spēcīgas filmas un tās arī saņēma balvas."

Bīts Glurs no Šveices Nacionālās ziņu aģentūras seko Eiropas Kinoakadēmijas balvai gandrīz visus 27 tās pastāvēšanas gadus. Kādu latviešu filmu viņš gan nav vēl paspējis noskatīties, taču novērtējis citas Rīgas piedāvātās iespējas.

"Šeit ir briesmīgi auksts, bet tā kā esmu no Šveices, tas man nav nekas neparasts. Skaista pilsēta, skaista arhitektūra. Es interesējos par arhitektūru. Šeit ir viss no vēlās renesanses līdz jūgendstilam un arī postmodernas ēkas kā Nacionālā bibliotēka. Es esmu nudien pārsteigts," uzsver Bīts Glurs.

Jau vēstīts, ka, ievadot Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremoniju, no 2. līdz 12. decembrim Rīgā pirmo reizi norisinājās vērienīgs kino notikums - Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti