Rīgā valsts svētkus atzīmēs ar svinīgiem pasākumiem, koncertiem un uguņošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienu, Rīgā paredzēta plaša svētku programma, tajā skaitā ziedu nolikšanas ceremonija, Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa, daudzveidīgi koncerti, kopīga Latvijas himnas dziedāšana 11. novembra krastmalā un svētku uguņošana, informēja Rīgas dome.

17.novembrī

Svētku noskaņa pilsētā būs sajūtama jau 17.novembrī ar pilsētas svētku noformējumu ielās un vairākiem koncertiem, tostarp šajā dienā varēs apmeklēt vienu no šī gada īpašajiem svētku koncertiem „Mūsu zemes raksti”, kas notiks Rīgas Kongresu namā. Arī svētku dienā iedzīvotāji varēs apmeklēt šo koncertu, kurā uzstāsies labākie Rīgas Tautas deju ansambļi, grupa „Laimas muzikanti”, solistes Olga Rajecka un Leila Alijeva. Koncerta režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs, pasākumu vadīs aktieris Ģirts Liuziniks.

18.novembrī

  • Svētku rīts galvaspilsētā sāksies ar ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā, tad iedzīvotāji gaidīti pie Brīvības pieminekļa, kur notiks ziedu nolikšanas ceremonija, bet vēlāk ikvienam interesentam 11. novembra krastmalā būs iespēja vērot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi.
  • Vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti pie Brīvības pieminekļa uz svinīgo pasākumu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienai, kurā piedalīsies orķestris „Rīga”, „Jasmīnas koris”, instrumentālā grupa, solisti Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna un Andris Ērglis.
  • Plkst. 20.00 klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
  • Plkst. 21.00 jau tradicionāli valsts svētkos iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā Latvijas Republikas valsts himnas „Dievs, svētī Latviju!” dziedāšanā un krāšņas uguņošanas vērošanā 11.novembra krastmalā. Svētku uguņošanas dizainu veidojis Kalvis Kalniņš un SIA „International Fireworks Design”, savukārt uguņošanas mūzikas autors ir komponists Ēriks Ešenvalds, aranžētājs - Kristaps Krievkalns.

Koncerti kultūras centros 18.novembrī

Līdztekus šiem pasākumiem Rīgā būs iespēja apmeklēt daudzveidīgus koncertus, kas notiks kultūras centros un dievnamos gan pilsētas centrā, gan arī apkaimēs.

  • Kultūras centrā „Mazā ģilde” notiks koncerts „Saules mūžu Latvijai”, kurā klausītājus priecēs „Jasmīnas koris”, Kristapa Krievkalna muzikālā grupa un solisti.
  • Rīgas Latviešu biedrības namā koncertā „Manas dzimtenes pusē” skanēs simfoniskā un kora mūzika, kā arī jauno pianistu un vokālistu muzikālais sniegums.
  • Latvijas vīru koru dižkoncerts „Šurp, brāļi, lai sanākam!” notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā.
  • Kora mūzika skanēs arī Rīgas Sv. Ģertrūdes baznīcā koncertā „Dziedam Tev, Latvija”.
  • Savukārt Rīgas Sv. Pētera baznīcā Latvijas Nacionālās Operas solistu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentes izpildījumā būs dzirdama Raiņa dzeja latviešu komponistu mūzikā.
  • Rīgas Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā iedzīvotāji gaidīti koncertā „Zvaigžņu raksti”.

Svētkiem veltīti koncerti notiks arī pilsētas apkaimes kultūras centros.

  • Kultūras centrā „Iļģuciems” iedzīvotāji gaidīti koncertā „Sirds dziesmas Latvijai”.
  • Kultūras centrā „Imanta”, piedaloties Ulda Marhilēviča muzikālajai grupai un solistei Antrai Stafeckai, notiks koncerts „Tava sirds ir Tavas mājas”.
  • Solisti Aija Andrejeva, aktrise Rēzija Kalniņa, ģitārists Kaspars Zemītis un Kārļa Lāča instrumentālā grupa muzicēs koncertā „Es nevaru bez zemes šīs”, kas notiks Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”.

Valsts svētkos iedzīvotājiem būs iespēja apskatīt arī gaismas festivāla „Staro Rīga 2016” objektus. Ar šī gada gaismas festivālu „Staro Rīga” tiek turpināta tuvošanās Latvijas simtgadei, sekojot pērn aizsāktajai tēmai. Pagājušā gada festivāla tēma bija „Gaisma sauca”, šogad tā ir „Gaisma ausa” – rinda no Ausekļa dzejoļa, kas Jāzepa Vītola komponētā kora dziesmā „Gaismas pils” vienmēr dziedāta Dziesmu svētkos un citos latviešu tautai nozīmīgos brīžos. Festivāls Rīgas pilsētvidē būs skatāms līdz 20. novembrim.

18.novembrī pilsētas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti