Rīgā uzstādīta piemiņas plāksne režisoram Jurim Podniekam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

5. decembrī dokumentālā kino režisoram un operatoram Jurim Podniekam apritētu 70 gadi. Pie mājas Meistaru ielā 10, Rīgā, kurā sava mūža pēdējo gadu laikā režisors strādāja, šī notikuma priekšvakarā tika uzstādīta memoriālā plāksne, informēja atklāšanas pasākuma rīkotāji.

Piemiņas plāksnes autors ir tēlnieks Jānis Strupulis. Bronzas bareljefs izgatavots, ņemot par pamatu vienu no pēdējām Podnieka fotogrāfijām, kuru uzņēmis Vilhelms Mihailovskis.

Piemiņas plāksnes uzstādīšanas iniciatore – žurnāliste un Podniekam veltītas grāmatas autore Tatjana Fasta sacīja: “Podnieks iemieso skaidrību, skaistumu un drosmi. Un vēl viņš ir cilvēks, pateicoties kuram Latvija ieguva neatkarību. Viņa un Aleksandra Demčenko uzņemtie kadri ar padomju karaspēka specoperāciju Lietuvā 1991. gada janvārī aplidoja visu pasauli un apturēja tādu pašu operāciju Latvijā. Tādus kā Juris nedrīkst aizmirst.”

Ar Covid-19 saistīto ierobežojumu dēļ svinīgais pasākums par godu Jura Podnieka piemiņas plāksnes atklāšanai tiek pārcelts uz pavasari, taču plāksne ir uzstādīta un apskatāma jau šobrīd.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti