Rīgā notiks starptautisks forums par labas pilsētas veidošanas stratēģijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"100% pilsēta" - tā sauc forumu, ko 5. un 6.decembrī Ģertrūdes ielas teātrī rīko Latvijas Jaunā teātra institūts. Forums veltīts labas pilsētas veidošanas stratēģijām un aktīvai mākslai. Tajā piedalīsies gan mākslinieki, dizaineri un arhitekti, gan pilsētu plānotāji, aktīvisti un pētnieki, lai spriestu, kas ir laba un līdzsvarota pilsēta un kā to veidot.

Kā Latvijas Radio 3 "Klasika" norāda Jaunā teātra institūta vadītāja Gundega Laiviņa, viens no foruma mērķiem ir iezīmēt pasaules ainu un runāt par situācijām, kad globālais bizness saduras ar vietējo iedzīvotāju interesēm.

"Ir ļoti interesanti, ka šajā divu dienu forumā satiksies cilvēki, kuri mēģina konstruktīvā un likumīgā veidā uzlabot pilsētvidi - arhitekti, dizaineri, urbānisti, publiskās telpas advokāti no dažādām valstīm ar ļoti interesantu pieredzi. Otrā dienā mums pulcēsies tāda anarhistu kompānija - brīnišķīgi jauni cilvēki no Dienvideiropas - Barselonas, Lisabonas, Milānas, arī Džons Džordans, kurš dzīvo Francijā. Tie ir aktīvisti, kuri mēģina nesankcionēti, ar pēkšņām, riskantām un ļoti drosmīgām aktivitātēm mainīt ierasto lietu kārtību."

Forums iepazīstinās ar vienreizējām aktivitātēm un ilgtermiņa iniciatīvām, kuru mērķis ir mainīt izpratni par publisko telpu un dzīvi pilsētā, diskutēs par lokālo un globālo fenomenu sadursmi, līdzāspastāvēšanu un mijiedarbi, kā arī par pilsētas un mākslas attiecībām. Pasākumā tiks aplūkoti divi ceļi aktīvai un līdzdalīgai pilsētas veidošanai: "konstruktīvais", ko pārstāv pilsētplānotāji, arhitekti un dizaineri, legāli iedzīvinot projektus ar ilgtermiņa potenciālu, un "destruktīvais", kad aktīvisti, mākslinieki, iedzīvotāji un kopienas maina pilsētu, izjaucot ierasto lietu kārtību ar vienreizējām, negaidītām, radikālām, nesankcionētām intervencēm un akcijām.

Pasākums tapis kopā ar Latvijas radošo industriju dizaina platformu "Fold" un starptautisko projektu "Global City - Local City”. Tā norise būs angļu valodā. Foruma programma pieejama Latvijas Jaunā teātra institūta mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti