Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieku Juri Jančevski

Rīta Panorāma

Daudzi turpina pamest Krieviju

Galvaspilsētā notiks Miķeļdienai veltīti tirdziņi un radošās darbnīcas

Rīgā notiks Miķeļdienai veltīti tirdziņi, koncerti un radošās darbnīcas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nedēļas nogalē par godu skaistajai un latviskajai ieražai – Miķeļdienas ražas svētkiem – rīdzinieki un pilsētas viesi 24. septembrī Doma laukumā tiek aicināti apmeklēt tradicionālo Miķeļdienas gadatirgu, 25. septembrī svinēt Miķeļdienas ābolu svētkus Ziemeļblāzmas pils parkā, bet 29. septembrī Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" piedalīties radošajās darbnīcās, informēja Rīgas domes pārstāvji.

 

24. septembrī Doma laukumā no plkst. 09.00 līdz plkst. 17.00 norisināsies Miķeļdienas gadatirgus, bet no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 apmeklētājiem sarūpēta plaša kultūras programma, ko vadīs "Miķeļdienas gadatirgus" saimnieki – Zane Vaļicka un Arturs Dīcis. Muzicēs folkloras kopa "Laiksne", pūtēju orķestris "Fanfara", orķestris "Rīga", pūtēju kvintets "Acumirklis", dziedās Rīgas lībiešu dziesmu ansamblis "Līvlist", bet ar deju priekšnesumiem uzstāsies un skatītājus priecēs bērnu deju kolektīvs "Teiksmiņa", bērnu un jauniešu deju ansamblis "Dancītis", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sidrabi", deju kopa "Marmale" un tautas deju ansamblis "Liesma". Programmu noslēgs muzikālā apvienība "Ballīšu kvartāls".

Svētdien, 25. septembrī, no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 ikkatrs ir mīļi aicināts svinēt Miķeļdienas ābolu svētkus Ziemeļblāzmas pils parkā. Apmeklētājus priecēs amatierkolektīvu uzstāšanās, profesionālu mūziķu koncerti, radošās darbnīcas, ābolu degustācijas, dažādas atrakcijas un jautras izklaides par un ap āboliem. Pasākumā piedalīsies deju kolektīvi "Bitīte", "Ziemeļblāzma" un "Auda", bērnu vokālie ansambļi "Momo" un "Poppy", grupa "Santehniķi", Juris Kaukulis, Džonijs Salamanders un postfolkloras grupa "Rikši". Par noskaņu visas dienas garumā rūpēsies Dailes teātra aktieris Imants Strads.

Savukārt 29. septembrī, Miķeļdienā, no plkst. 17.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" kopā ar mākslinieci Ināru Gauju gan lieli, gan mazi aicināti radošā darbnīcā veidot savu rudens prieka grozu. Tā būs telpiska kolāža, kurā apvienotas seno amatnieku prasmes, materiālu otrreizēja izmantošana un katra dalībnieka radošā doma. Lai piedalītos darbnīcā, ir nepieciešams pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot  pa tālruni 67181937.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti