Rīgā komunistiskā genocīda upurus pieminēs muzikālos pasākumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pieminot komunistiskā genocīda upurus, 14.jūnijā Rīgā notiks vairāki pasākumi - piemiņas brīdis pie Brīvības pieminekļa, Šķirotavas un Torņakalna stacijās, koncerti, kā arī Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantātes "Dievs, Tava zeme deg!" atskaņojums.

14.jūnijā plkst. 10 pie Šķirotavas stacijas notiks piemiņas pasākums, plkst. 15 šāds pasākums būs arī pie Torņakalna stacijas. Jau tradicionāli notiks gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja un piemiņas brīdis pie Brīvības pieminekļa, kur plkst. 13 būs svinīgā goda sardzes maiņa un ziedu nolikšanas ceremonija.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīts koncerts "Lacrimosa" ar profesionālā pūtēju orķestra "Rīga", Rīgas kamerkora "Ave Sol" un solistu Antas Jankovskas, Mārtiņa Zvīguļa un diriģenta Valda Butāna piedalīšanos notiks Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Kultūras centrā "Mazā ģilde" piemiņas koncertā "Neaizmirsti!" muzicēs komponists Raimonds Tiguls, jauktais koris "Mūza" mākslinieciskā vadītāja Gunta Cimiņa vadībā, kā arī solisti Ingrīda Krasovska un instrumentālā grupa.

Šajā dienā koncerts notiks arī Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā un tajā piedalīsies baroka koris "Collegium Choro Musici Riga", baroka orķestris "Collegium Musicum Riga" diriģenta Māra Kupča vadībā.

Rīgas Latviešu biedrības namā no plkst. 16 skanēs Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantāte "Dievs, Tava zeme deg!". Tās atskaņojumā piedalīsies mūziķi Mihails Čuļpajevs, Andris Gailis, Ventis Zilberts, Roberts Hansons, jauniešu kamerkoris "Fortius" un diriģente Māra Marnauza.

Plašāka informācija par 14.jūnija pasākumiem un to norises laiku atrodama Rīgas domes mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti