Kultūras ziņas

Aicina piedalīties projektā "Satiec savu meistaru! 2015"

Kultūras ziņas

Latviešu hip-hopa sacensības

Rīga nodod kultūras galvaspilsētas stafeti

Rīga Eiropas kultūras galvaspilsētas stafeti nodod Pilzenei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīga svētdien svinīgi nodos Eiropas kultūras galvaspilsētas godu Čehijas pilsētai Pilzenei, kas to šogad uzņemsies kopā ar Beļģijas pilsētu Monsu. Pilzenes „Mūzikas namā” svētdien notiks Rīgas saksofonu kvarteta koncerts, kas vienlaicīgi būs viens no Pilzenes kā 2015.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas programmas pasākumiem.

Pilzenes mērķis Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā ir mainīt pilsētas tēlu, vairot tās atpazīstamību un aktīvāk iesaistīt iedzīvotājus pilsētas dzīvē, tā iepriekš Latvijas Radio pastāstīja „Pilzene 2015” direktors Jirži Suhaneks.

„Vairumam cilvēku Pilzene saistās ar alu un smago rūpniecību. Mēs gribam šim tēlam pievienot kultūras dimensiju un veidot to par pievilcīgu galamērķi tūristiem no visas Eiropas. Protams, gribam arī vairāk iekustināt vietējos kultūras dzīves veidotājus, ļaut iepazīt starptautisko kontekstu un gūt jaunas idejas,” stāsta Suhaneks.

„Jau ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētu Pilzene ir ļoti mainījusies. Ir tapusi jauna teātra ēka, radušies jauni festivāli, un tūristu skaits Pilzenē jau ir pieaudzis. Pilsētas iedzīvotājiem tas ir kas jauns. Mēs arī mudinām viņus pēc iespējas vairāk iesaistīties pilsētas sabiedriskajā dzīvē. Līdzdalība ir svarīgs solis, lai kultūra kļūtu par dabisku ikdienas sastāvdaļu ikvienam pilsētas iedzīvotājiem, ne tikai elitei. Kādēļ Pilzene vēlas būt pazīstama ar kultūru, nevis tikai alu un rūpniecību? Tādēļ, ka laiki mainās. Kultūra ir kļuvusi par jaunu veidu, kā gūt peļņu, nodrošināt ilgtspēju. Radošums ir vajadzīgs, lai gūtu panākumus ikvienā nozarē,” saka Suhaneks.

Svinības Pilzenē sākās jau piektdien un tajās piedalās arī Latvijas vēstnieks Čehijā Alberts Sarkanis, nodibinājuma „Rīga 2014” un Rīgas domes pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti