Kultūras ziņas

Ilgas Madres piemiņas izstāde Talsos

Kultūras ziņas

Sandras Krastiņas "Viena vienīgā vienība"

Izveidota jauna mākslas telpa "Brīvība"

Rīgā atklās Katrīnas Neiburgas kūrētu mākslas notikumu telpu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceturtdien, 30. septembrī, plkst. 19:00 līdz ar mākslinieces Brendas Jansones izstādes “Stigma zem dermas” atklāšanu un Elizabetes Balčus performanci durvis vērs Katrīnas Neiburgas kūrētā mākslas notikumu telpa “Brīvība”, kas atrodas Brīvības ielā 40, informēja interneta žurnāla “Satori” pārstāvji.

Brendas Jansones darbu sēriju “Stigma zem dermas” veido objekti – no dzīva cilvēka miesas noņemtā formā radīts mākslīgs, sintētisks silikona apjoms, kurā tetovēšanas adatas radītus zīmējumus aizvieto ar adatu implantēti cilvēka mati, saglabājot hiperreālu līdzību ar oriģinālu. Caur ādu, matiem un tetovējumiem izstādē tiek pētīts skatījums uz cilvēka ķermeni, to ietverošās stigmas un attieksmes.

Līdzās Brendas Jansones izstādei telpas otrajā stāvā tiks izrādīts “Brick bāra seriāls”, kura autori ir “Golfclayderman”, Pēteris Ķimelis, Dāvis Kaņepe, Ivars Grāvlejs, SRSRT, Evelīna Vida, Andrē Vida un Katrīna Neiburga.

Ideja par “Brīvību” radusies pēc pandēmijas laikā pieredzētā kultūras un sociālās dzīves izsīkuma caur vēlmi šajā tumšajā sezonā rīkot kvalitatīvus, emocionāli un intelektuāli vērtīgus kultūras notikumus brīvā, neformālā, institucionāli nenoslogotā un atvērtā formā. Notikumu producēšanā piedalās interneta žurnāls “Satori” un Henriks Eliass Zēgners, grafiskā dizaina autors ir Aleksandrs Breže, tehniskais producents – Aleksejs Beļeckis.

"Brīvība atļauties, brīvība droši domāt, it sevišķi šajos laikos, kad cenzūra sāk pārņemt lielāko daļu sabiedrības. Un brīvība būt un labi dzīvot," galerijas ideju raksturo Neiburga.

Telpas “Brīvība” līdzkurators Henriks Eliass Zēgners atklāja: "Mūsuprāt interesantākais, kas notiek laikmetīgajā mākslā šobrīd Rīgā, notiek tieši mākslinieku vadītās, aiz entuziasma un idejām radītās galerijās, un vietās un iniciatīvās. Un šis ir arī tieši tāds gadījums. Ir skaidrs, ka kopumā Rīgā tomēr trūkst pienācīgu telpu mākslai un trūkst arī kuratoru un iniciatoru, kas veido dažādas idejas un notikumus un izstādes."

Izstāde būs skatāma līdz 28. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti