Kultūras ziņas

Klajā nāk Kristīnes Ulbergas romāns "Tur"

Kultūras ziņas

Pie Doma baznīcas top bērnu rotaļu laukums

Rīgā tiekas muzeju profesionāļi no visas pasaules

Rīgā atklāj muzeju nozares konferenci «We Are Museums 2017»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgā 12.jūnijā atklāj starptautisku muzeju nozares konferenci "We Are Museums 2017", kas ilgs līdz 14.jūnijam. Forums pulcēs ievērojamu pasaules muzeju speciālistus, lai trīs dienas diskutētu par izaicinājumiem kultūras un inovāciju jomā, kā arī apmainītos pieredzē.

Konference norisināsies Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Mākslas akadēmijā. Savukārt trešajā dienā paredzēts īpašs atvērta tipa pasākums Kaņepes kultūras centrā, kas veltīts sadarbībai starp muzejiem un jaunajām biznesa iniciatīvām. 

Anna Balndiņa par muzeju konferenci
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kā stāsta konferences rīkotāju pārstāve Anna Balandiņa, konferencē pārstāvēto lektoru un darbnīcu vadītāju diapazons ir ļoti plašs. Konferences rīkotāji uzaicinājuši lektorus no Skandināvijas valstīm, Polijas un Vācijas, bet ieradīsies arī pārstāvji no Teita muzeja, Endija Vorhola muzeja ASV. Pēc Balandiņas domām, ļoti noderīga Rīgai varētu būt Helsinku muzeja pieredze.

2017.gada konferences programmā kopumā piedalās 40 runātāji un darbnīcu vadītāji no ievērojamiem muzejiem un kultūras centriem: Luvras muzeja (Francija), Austrālijas Kustīgā attēla centra (Austrālija), Teita un Velkama kolekcijas (Lielbritānija), Frankfurtes Ebreju muzeja (Vācija), Endija Vorhola muzeja (ASV), Varšavas Nacionālā muzeja un Aušvicas-Birkenavas Valsts muzeja (Polija), Igaunijas Nacionālā muzeja (Igaunija), Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Latvija), Helsinku pilsētas muzeja (Somija), Dānijas Nacionālās galerijas un Sieviešu muzeja Orhūsā (Dānija), kā arī no Ziemeļvalstu kultūras vēstures muzeja (Zviedrija).

"We Are Museums 2017" trešās dienas pasākums "Tech Loves Culture" notiks Kaņepes kultūras centrā un būs atvērts ikvienam interesentam. Ideju apmaiņā piedalīsies 25 kultūras jaunuzņēmumi no Eiropas, kas piedāvā līdz šim nebijušas iespējas muzejiem uzlabot savu servisu, apgūt jaunas komunikācijas un satura interpretācijas formas. Īpašā diskusijā par mākslas un tehnoloģiju mijiedarbi tiks apzināts un izcelts sadarbības potenciāls starp inovatīviem uzņēmējiem un kultūras nozari.

Forums "We Are Museums" norisinās kopš 2013.gada un šogad svinēs savu piekto jubileju. Līdz šim konference notikusi Viļņā 2013.gadā, Berlīnē 2014.gadā, Varšavā 2015.gadā un Bukarestē 2016.gadā.

Konferences programma atrodama šeit, bet lektori - šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti