Rēzeknē pasniegs Boņuka balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors" svētdien pasniegs vietējā ''Oskara'' jeb Boņuka balvas, ko piešķir par sasniegumiem latgaliešu kultūras dzīvē.

Boņuka balva ir pirms astoņiem gadiem radīta  ar mērķi veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā.

Balvu pasniegs 17 nominācijās. Tā ir veidota no Latgales māla un tajā ir atveidots Jāņa Klīdzēja romāna "Cilvēka bērns" galvenā varoņa Bonifācija Paulāna tēls.

Šogad ir saņemts līdz šim rekordskaits – 215 pieteikuma anketas, pretendenti ir 115 cilvēki, notikumi  un aktivitātes. Novērtējums - par latgaliešu kultūras popularizēšanu Latvijā un pasaulē, sasniegumiem vizuālajā, skatuves, audiovizuālajā mākslā, literatūrā, mūzikā, sabiedriskajās aktivitātēs, arī par latgaliešu valodas popularizēšanu; novērtēti tiek arī labākie Latgales saimnieki un amatnieki.

Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija notiks  Latgales vēstniecības ''Gors'' Lielajā zālē un to ievadīs uzvedums „Saule. Bērni. Rainis”, kurš radīts pirmajā ērģeļmūzikas festivālā „ORGANismi”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti