Rēzeknē pasniedz latgaliešu kultūras gada balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Holivudā ir  „Oskars”, bet Latgalē jau sesto gadu par ieguldījumu Latgales kultūrā tiek pasniegts „Boņuks”. Tā ir Latgaliešu kultūras gada balva, kas radīta  ar mērķi veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. 

Šogad šai balvai kopumā bija pieteikti 59 pretendenti, bet pasniegti tiks 19 „Boņuki” - tieši tik daudz nominācijas šogad bija šajā konkursā. Jau zināms, ka Latgaliešu kultūras Gada balva  par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūrā piešķirta kordiriģentei, mūzikas pedagoģei Terēzijai Brokai.    

Aplausi saviem novadniekiem un ikvienam, kurš devis savu artavu Latgales kultūrā svētdien skanēs jau sesto reizi, bet pirmo reizi „Boņuks”-  māla statuete, kas ir  Jāņa Strieča kinofilmas „Cilvēka bērns” galvenā varoņa Bonifācija Paulāna tēls, - tiks pasniegta jaunajā Austrumlatvijas koncertzālē  Rēzeknē jeb  Latgales vēstniecībā „Gors”, ar saviļņojumu pirms ceremonijas,  stāsta „Gors” vadītāja Diāna Zirniņa,

Šī gada Boņuka balvai kopumā tika pieteikti 59 pretendenti, kas pārstāv dažādas jomas, vērtējums notika 19 nominācijās, stāsta Diāna Zirniņa.

Jau zināms, ka Latgaliešu kultūras gada balva «Boņuks» par mūža ieguldījumu piešķirta kordiriģentei, mūzikas pedagoģei Terēzijai Brokai, kura  atzīst, ka savu dzīvi un darba mūžu vienmēr veltījusi savam mīļajam novadam un tā cilvēkiem.

„Boņuks” šobrīd ir vienīgā gada balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē, tā ir iespēja novērtēt novada ļaužu veikumu, uzsver šīs balvas viens no idejas iniciatoriem Guntis Rasims, ticot, ka šī tradīcija Latgalē nezudīs.

Svētdien Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē svinīgā Boņuka balvas pasniegšanas ceremonija sāksies četros pēcpusdienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti