Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu Māri Kučinski

Rīta Panorāma

Intervija ar Kārli Bardeli un Gintu Barkovski

Dzejnieka Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā 3.maijā pasniedz apbalvojumu "Laiks Ziedonim"

Rēzeknē cildinās apbalvojuma «Laiks Ziedonim» laureātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

3.maijā, dzejnieka Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, Latgales vēstniecībā "Gors" ceturto gadu pasniegs apbalvojumu “Laiks Ziedonim”. Apbalvojuma nomināciju nosaukumi, piemēram, “Taureņu uzbrukums “ zinātnē vai “Kedas” novadpētniecībā, ir Imanta Ziedoņa jēdzieni, kas piestāv apbalvojuma saņēmējiem. 

Ceremoniju vadīs mūziķi Renārs Kaupers un Jānis Holšteins-Upmanis, kā arī komiķis Jānis Skutelis. 

"Es esmu latgaliešu pārstāvis, vidutājs starp kungiem. Es varētu tulkot situāciju. Saprotu, ka jums ir tāda gājputnu sajūta apbalvošanas ceremonijā par tiem, kas aizbraukuši kaut kur citur. Es esmu viens no tiem gājputniem, kas ļoti simboliski ielikts, kā tāds Latgales simbols," atklāj Jānis Skutelis.

Ceremonijas radošo ideju iedvesmojusi Latgale. Fonda "Viegli" komanda devās uz Latgali, lai skaņās saklausītu tās dvēseli. 

"Mērķis bija noķert Latgales skaņas ... mēs vēlējāmies paskatīties uz Latgali tieši no skaņu viedokļa. Aiz katras skaņas stāv cilvēks," stāsta Jānis Holšteins-Upmanis. 

"Viens priekšstats par Latgali - brīnišķīgs priekšstats, kas absolūti attaisnojās, - ka tur valda tāda sirsnība un viesmīlība, ko nevar nenovērtēt, nevar nepamanīt, nevar nesajust ... mums bija tiešām brīnišķīga ekspedīcija trīs dienu garumā," stāsta Renārs Kaupers.

Šogad atšķirībā no citiem gadiem laureāts tiks paziņots tikai ceremonijas laikā. 

Ceremonijā uzstāsies "Rakstu raksti", "Tautumeitas" un "Brāļi un māsas". Kā atklāj Jānis Holšteins-Upmanis, kolektīvi izvēlēti, lai atklātu, kā dzīvo tautasdziesmas šodien.

"Tie ir kolektīvi, kas ir saglabājuši tautasdziesmas pašu kodoliņu, protams, apdarinot mūsdienu nepieciešamībām un mūsdienu klausītāju gaumei," stāsta Jānis Holšteins-Upmanis.

Apbalvojuma “Laiks Ziedonim” cildināšanas ceremoniju 3.maijā pēc "Panorāmas" pārraidīs Latvijas Televīzija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti