Renovāciju piedzīvos Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šogad plānots pabeigt Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja atjaunošanas, renovācijas un pārbūves būvprojekta izstrādi.  Renovācija varētu izmaksāt vairāk nekā 170 tūkstošus eiro, 26 tūkstošus 2021. gada budžetā paredzējusi Daugavpils dome, bet gandrīz 150 tūkstošus eiro kā aizņēmumu pašvaldība izmantos no Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai paredzētajiem līdzekļiem.

Jūgendstilā būvētais Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs ir viens no vecākajiem un lielākajiem muzejiem Latgalē un ir iekļauts Valsts nozīmes kultūrvēsturisko arhitektūras pieminekļu sarakstā. Vairāk nekā 80 gadus vecā muzeja kompleksa pārbūves, atjaunošanas un restaurācijas projekta mets bija izstrādāts jau 2018. gadā.

Vladislavs Ivanovs par plānoto renovāciju
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktores vietnieks zinātniskajā darbā Vladislavs Ivanovs stāsta: “Pārbūves rezultātā muzejs paplašināsies, būs izveidotas jaunas, mūsdienīgas un plašas telpas ekspozīcijām un muzeja krājumiem, plašākas izstāžu un pasākumu zāles, ietilpīgākas muzejpedagoģisko nodarbību telpas, kā arī modernizēta restauratora darbnīca.

Paplašinot muzeja krājuma telpas, tajās izvietosies ap 100 000 muzeja eksponātu.

Atsevišķas muzeja priekšmetu kolekcijas plānots izvietot atvērta tipa krājumā, muzeja apmeklētājiem un tūristu grupām būs iespēja ielūkoties muzeja aizkulisēs. Muzeja pārbūve paredz arī jaunas galvenās ieejas izveidi un lifta izbūvi, lai muzejs būtu pieejams arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Izmaiņas piedzīvos arī pilsētnieku iemīļotais muzeja pagalmiņš. Pagalmā tiks uzstādīta pastāvīga skatuve, kā arī iekārtota atpūtas zona.”

Tehniskais būvprojekts tiks izstrādāts jau šogad, pēc tam plānots darbs pie muzeja telpu dizaina projekta. Celtniecības darbi varētu sākties ne agrāk par 2023. gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti