Kultūras rondo

Izstāde "Latviešu žurnāli 100 gados" ilustrē sabiedrības interešu un spēju loku

Kultūras rondo

Raidījums "Cienījamie lasītāji" aicina uz Velgas Kriles dzimtajām mājām

"Rīgas pieraksts dzejā" - Rakstniecības un mūzikas muzejs svin Dzejas dienas

Rakstniecības un mūzikas muzejs ēkā Mārstaļu ielā cer ievākties 2021. gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2021. gadā Rakstniecības un mūzikas muzejs varētu sākt darbu jaunajās telpās Rīgā, Mārstaļu ielā 6.

Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) direktore Iveta Ruskule Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo“ stāsta, ka muzejs ir pieņēmis Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) piedāvāto risinājumu muzeja ekspozīcīju izvietot ēkā Mārstaļu ielā.

Jau iepriekš ziņots, ka RMM vēsturiskās ēkas Rīgā, Pils laukumā 2, rekonstrukcijas projekts patlaban uz nezināmi ilgu laiku iestrēdzis tiesvedībās starp “Valsts nekustamajiem īpašumiem” un būvniekiem.

„Ceram, ka izdosies veikt rekonstrukciju un tās būs mūsu mājas, un varēsim veidot savu identitāti, savas ekspozīcijas un iestādes, un būt pastāvīgi,” vērtē Ruskule.

Ekspozīcijas koncepcija gan būs jāveido no jauna, jo telpas Mārstaļu ielā ir atšķirīgas no ēkas Pils ielā, kur jau bija izstrādāta jaunās ekspozīcijas koncepcija.

"Ēka Mārstaļu ielā ir atbrīvota, stāv tukša, tajā nav īrnieku. Varam iegriezties, meditēt, domāt, sākt sapņot, kā būs. Ir izstrādāts projekts, tajā jāveic izmaiņas, kas nepieciešamas mūsu muzeja izvietojumam. Pēc projekta izmaiņām būs jāveic zināmi rekonstrukcijas darbi,” skaidro Ruskule.

Ruskule arī atklāj, ka VNĪ ir apņēmušies būvniecības iepirkumu sludināt 2019. gada beigās, būvniecību veikt 2020. gada laikā, un 2021. gada pirmā pusē ēkā varētu iekārtoties kā muzejs.

Bet vispirms pastāvīgu mājvietu radīs muzeja krājums, jau 2019. gada otrajā pusē ir paredzēts RMM krājumu pārvietot uz krātuvi, kas top Rīgā, Pulka ielā 8.

Kamēr RMM nav pastāvīgas mājvietas, tas piedāvā ceļojošas izstādes, kā arī citām telpām pielāgo tās, kuras bija iecerēts iekārtot ēkā Pils laukumā.

Šāda ir arī izstāde „Rīgas pieraksts dzejā”. Tā būs skatāma 7. septembrī Rīgas mākslas telpas Intro zālē. Izstāde būs veltīta Latvijas urbānās dzejas spilgtiem pieturas punktiem.

Izstādē Rīgas maršrutus ieskicē laikmeta un poētikas pieraksti no RMM krājuma un dzejnieku privātkolekcijām, sasaistot dzejas vēsturi ar pilsētas ikdienas epizodēm no 19. gadsimta beigām līdz mūsdienām.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti