Rakstniecības muzejā - konference «Krājuma pētījumi 2014»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rakstniecības un mūzikas muzejs piektdien rīko ikgadējo konferenci ar mērķi iepazīstināt plašāku publiku ar muzeja krājumā esošajiem materiāliem un muzeja speciālistu pētījumiem par tiem.

Konferencē prezentētie pētījumi būs saistoši dažādu jomu speciālistiem un interesentiem, jo referātu tēmu loks ir plašs – piemēram, par Gunāra Priedes lugu tapšanas aizkulisēm, par politiski iekrāsotām dziesmām un to, kādēļ tādu dzejnieku kā Knuta Skujenieka, Vika, Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzejoļus dziesminieki biežāk izmanto dziesmu radīšanai nekā citu autoru darbus.

Dziesmu izpēte ir šī gada konferences galvenais akcents, un tas saistīts ar muzeja topošo ekspozīciju, ko atklās 2016.gadā. Konference ļaus iepazīt arī vairākus muzeja jaunieguvumus, stāsta Rakstniecības un mūzikas muzeja pārstāve Maija Uzula-Petrovska.

„Krājuma pētījumi 2014” ļaus iepazīt arī vairākus muzeja jaunieguvumus. Piemēram, Ligita Ašme stāstīs par Jura Kulakova sintezatoru „Pļaviņu mūgs”, kas unikāls ne tikai sava leģendārā īpašnieka dēļ, bet arī tādēļ, ka 1970. gados būvēts mājas apstākļos. Konferences apmeklētāji ekspresizstādē varēs aplūkot arī pašu sintezatoru.

Tā kā Rakstniecības un mūzikas muzeja ēka pašlaik ir rekonstrukcijā, konference notiks Latvijas Rakstnieku savienības telpās Lāčplēša ielā 48/50 – 12.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti