Raiņa un Aspazijas muzejiem uzsākta ekspozīciju projektu izstrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) noslēgusi līgumus ar SIA "H2E" par ekspozīciju un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projektu izstrādi un autoruzraudzības veikšanu projektu tehniskās realizācijas laikā Raiņa muzejam "Tadenava", Raiņa un Aspazijas vasarnīcai un Raiņa un Aspazijas mājai.

Kā norāda VNĪ pārstāvji, katrai Raiņa un Aspazijas memoriālā muzeja ekspozīciju vietai - Raiņa un Aspazijas vasarnīcai Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā, Raiņa un Aspazijas mājai Baznīcas ielā 30, Rīgā, kā arī Raiņa muzejam "Tadenava" Dunavas pagastā, Jēkabpils novadā, tiks izstrādāts mākslinieciski augstvērtīgs ekspozīcijas un publiski pieejamo telpu iekārtošanas projekts.

Dzejnieka bērnības muzejā - Raiņa muzejā "Tadenava" - apmeklētājiem būs pieejama jauna pastāvīgā ekspozīcija "Ciemos pie Žaniņa". Muzejs tiks veidots kā Bērnības muzejs, respektējot bērna zinātkāri un vēlmi visam pieskarties, visu ņemt rokās - iegulties gultā uz salmu maišeļa un pašķirstīt avīzi, noslēpties skapī vai ieaut kājas milzu pastalās. Tāpat paredzēts izveidot ekspozīciju "Sākums".

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā restaurētajās augšstāva istabiņās būs iespēja iejusties dzejnieku dzīves vidē, bet apakšstāvā tiks izveidota ekspozīcija "Es un Tu". Savukārt Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30 tiks iekārtots Raiņa un Aspazijas memoriālais dzīvoklis, kā arī dzejnieku personiskās bibliotēkas atklātā krātuve.

VNĪ administrēto Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansēto projektu "Raiņa un Aspazijas muzeja atjaunošana" paredzēts īstenot līdz 2016.gada aprīļa beigām un tas paredz muzeju ēku restaurāciju, vēsturisko priekšmetu restaurāciju, ekspozīciju izveidi un pieredzes apmaiņu ar partneriem no Norvēģijas Karalistes.

Kā vēstīts, augustā apmeklētājiem durvis jau vērusi atjaunotā Latgales tradicionālās kultūras un amatu māja Raiņa muzejā "Jasmuiža" Preiļu novadā, Aizkalnes pagastā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti