Raiņa muzeja «Tadenava» ekspozīcija saņēmusi starptautisku dizaina balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Apbalvošanas ceremonijā Miami, ASV, sestdien, 10. jūnijā, pasniegta vides dizaina balva "SEGD 2017", kuru starp vairākiem prestižiem ekspozīciju projektiem ieguva arī Latvijas dizaina biroja H2E veidotā ekspozīcija Raiņa muzejam Tadenavā, informē H2E pārstāve Anna Jarāna.

Šogad balvu saņēma arī tādi projekti kā Nacionālā Afroamerikāņu vēstures un kultūras muzeja ekspozīcija Vašingtonā, ASV , ekspozīcija "La Cité du Vin" Bordo, Francijā, ekspozīcija "Closed Worlds" Ņujorkā, ASV.

SEGD konkurss izveidots 1987. gadā, lai ik gadu atzīmētu pasaules sasniegumus vides grafikas dizainā. Tā mērķis ir veicināt vizuālās komunikācijas izmantošanu vidē un parādīt tās svarīgo lomu.

H2E veidotā ekspozīcija Raiņa muzejā Tadenavā apmeklētājiem atvērta no 2016. gada jūlija.

"Ekspozīcija ir veidota kā rotaļa, kas mudina ieraudzīt un saklausīt visu, ko piedzīvojis izcilais latviešu dzejnieks, dramaturgs un politiķis Rainis (1865-1929) savas dzīves pirmajos gados," norāda Jarāna.

H2E veidotā stāsta mērķauditorija ir bērni, un tā saturu viņi izzina ar koka lodīti, kas izved cauri visai ekspozīcijai. Ekspozīcija esot unikāla ar to, ka tajā nav izmantots neviens digitāls medijs.

 

Jau ziņots, ka Tadenavā ir dzejnieka dzimtās mājas. Raiņa tēva celtā pusmuiža un šķūnis pēc restaurācijas atdzima jaunā kvalitātē, vienlaikus saglabājot savu deviņpadsmitā gadsimta auru. Muzejs pēc iekārtošanas durvis vēra pērn jūlija beigās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti