Rīta Panorāma

Skaistules Manonas Lesko traģiskais stāsts uz LNO skatuves

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Universitātes profesori Žaneti Ozoliņu

"Kilograms kultūras 2014", intervija ar Kristīni Želvi un Edgaru Raginski

Raginskis: «Kilograms kultūras» ceremonija būs smalks vakars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Vesels ļoti smalks vakars," - tā Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio kopīgi rīkotās gada balvas "Kilograms kultūras" ceremoniju raksturo komponists un TV un radio personība Edgars Raginskis LTV raidījumā "Rīta Panorāma".

„Šis ir pirmais gads, kad mēs [Kilograms kultūras]  izejam ārpus televīzijas telpām un ir ceremonija ar balvām, ar nominācijām, uzaicinātiem viesiem, ar koncertnumuriem un vadītājiem,” norāda Kristīne Želve.

„Es teiktu, vesels ļoti smalks vakars mums būs,” piebilst Edgars Raginskis. „Tā nebūs tāda garlaicīga ceremonija, kuras laikā tā vien gribas iet uz virtuvi un gatavot visu pēc kārtas, kas mājās ir atrodams, lai tikai nebūtu jāskatās, kamēr sagaidi jebkādu kategoriju.”

Raginskis stāsta, ka „Kilograms kultūras” ceremonijas veidotāji rūpīgi strādājuši, lai būtu interesanti skatīties jebkuras kultūras jomas fanam un būtu arī patīkama klausīšanās tiem, kas ieslēgs Latvijas Radio.

Savukārt Kristīne Želve atklāj, ka kultūras gada balvas laureāti šogad saņems ne tikai zelta figūriņu, bet arī pievienotās vērtības balvu katrā kategorijā savu. Būs arī žūrijas specbalva.

Jau vēstīts, ka sestdien, 21.februārī, plkst. 21.15 Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā un portālā "Lsm.lv" tiešraidē no Latvijas Radio pirmās studijas būs vērojama, bet Latvijas Radio 1 un LR 3 - "Klasika" ēterā klausāma Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio kopīgi rīkotās gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2014" pasniegšanas ceremonija

Elegantā ceremonijā tiks sadalītas kilogramu smagas zelta atsvara statuetes septiņās nominācijās: "Mūzika", "Kino", "Teātris", "Vizuālā māksla", "Literatūra un grāmatniecība", "Gada notikums" un "Gada pārsteigums". "Kultūras kilograms" balvas statueti veidojuši māksliniece Kristīne Jurjāne un  tēlnieks Ivars Miķelsons.

Balvas "Kilograms kultūras" pasniegšanas ceremonija būs ieturēta dzirkstošās džeza laikmeta noskaņās, jo tieši šajā laikā, 1925.gadā, dzima Latvijas Radio, kam šoruden tiks svinēta 90 gadu jubileja. Kopā ar balvas "Kilograms kultūras 2014" nominantiem džeza laikmeta atmosfēru radīs Maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, aktieri Dita Lūriņa un Gundars Āboliņš, kā arī dziedātājs Daumants Kalniņš. Ceremonijas vadītāju un balvas pasniedzēju lomās iejutīsies LTV un LR kultūras raidījumu vadītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti