Radošo personu atbalstam nekvalificējas divas trešdaļas interesentu, bet nauda paliek pāri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jaunajā radošo personu atbalsta mehānismā pusgada laikā izmaksāti tikai 76 tūkstoši no gadam atvēlētajiem 500 tūkstošiem eiro. Atbalsts sniegts 27 radošajām personām dīkstāves periodā un astoņiem cilvēkiem pensijas vecumā.

To Latvijas Radio uzzināja Valsts kultūrkapitāla fondā. Radošo savienību padomē norāda, ka interese par atbalstu gan ir trīsreiz lielāka, taču vairums interesentu nekvalificējas stingrajai prasībai, ka pēdējo trīs mēnešu ienākumiem jābūt zem 215 eiro.

Uldis Zariņš stāsta par radošo personu atbalstu
00:00 / 00:43
Lejuplādēt

Tādēļ Kultūras ministrija rosinās grozīt jauno likumu, ikmēneša ienākumu slieksni paaugstinot no pašreizējiem 50 līdz 70 vai 75 procentiem no minimālās algas, kā arī atceļot šo slieksni radošajiem pensionāriem, kuri pretendē uz īslaicīgu atbalstu zālēm vai komunālajiem maksājumiem.

“Mēs šobrīd esam diskusiju procesā, kāds būtu pareizākais un veiksmīgākais risinājums attiecībā uz katru no šiem pabalsta veidiem. Iecere ir līdz augusta beigām sadarbībā ar Kultūrkapitāla fondu un Radošo savienību padomi šos likuma grozījumus izstrādāt, lai septembrī varam tos iesniegt izskatīšanai Saeimā ar cerību, ka līdz vēlēšanām mēs jau pieņemam papildināto regulējumu,” skaidro Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Zariņš. “Protams, tas nozīmē, ka visu šogad paredzēto budžetu mēs nepaspēsim iztērēt un mūsu pagājušā gada prognozes bija par optimistisku, bet ir cerība, ka aktivitātei vajadzētu pieaugt un vairāk cilvēkiem būs iespēja pieteikties un izmantot šo atbalstu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti