Radošo industriju pilotprojektu konkursā VKKF atbalsta tikai četrus no 76 projektiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansētajās mērķprogrammā „Radošo industriju pilotprojektu konkurss” atbalstīti četri no 76 iesniegtajiem projektiem, informē Kultūras ministrijas pārstāvji. VKKF pamato mazo atbalstīto projektu skaitu ar projektu slikto kvalitāti.

Pavisam konkursā bija iesniegti 76 projekti, kuros pieprasītais finansējums bija vairāk nekā 369 706 lati, taču konkursa komisija norāda, ka gandrīz visiem pieteikumiem nebija pietiekami izstrādāts biznesa plāns, it sevišķi ienākumu sadaļā (produkta noieta pieņēmumi, cena, pircēju identifikācija, alternatīvu izvērtējums, naudas plūsmas analīze), kā arī projekta apraksts nesniedza skaidru priekšstatu par produktu, nebija pamatota tā oriģinalitāte jeb unikalitāte un apliecināta kvalitāte, kā arī daudzi pieteikumi neatbilda mērķprogrammas konkursa mērķim.

Novērtējot mērķprogrammas konkursa lietderīgumu, atdevi un ņemot vērā konkursā iesniegto pieteikumu kvalitāti, konkursa komisija rekomendēja VKKF padomei piešķirt finansējumu mērķprogrammas „Radošo industriju pilotprojektu konkurss” projektu konkursā četriem iesniegtajiem projektu pieteikumiem Ls 19 887 apmērā:

Latvian Art Gallery (Lagallery) – SIA „Sebastians” projekts, kas īstenos reprodukciju radīšanu latviešu mākslinieku darbiem, izveidos platformu reprodukciju pārdošanai. Māksliniekiem tas sniegs iespēju iegūt autoratlīdzību par darbu reprodukciju tirgošanu;

Jubka dizaina mēbeles – SIA „Jubka” projekts – atbalsts dizaina mēbeļu līnijas attīstībai. Mēbeļu ražošanā uzņēmums izmanto pašu radītu, jaunu materiālu, pateicoties pašu izstrādātai tehnoloģijai ar īpašas lakas palīdzību, apvienojot auduma tekstūru, ornamentu, krāsu ar koka izturību, izmanto recycled metodes;

Muzeju krājumu konvertēšana datorspēlēs – SIA „IT –mia” projekts;

SIA „Foldlife dizains” - eko dizaina stendu apdrukas programmatūras izveide interneta vidē, no locītā kartona izgatavotu un apdrukātu stendu attīstībai.

Uzņēmējiem un citām juridiskām personām šogad pirmo reizi bija iespēja pieteikt savas idejas un saņemt finansējumu to īstenošanai VKKF mērķprogrammas „Radošo industriju pilotprojektu konkurss”. Tās mērķis ir atbalstīt jaunrades projektus un inovācijas kultūras radošo industriju jomā, kam ir potenciāls radīt produktus ar augstu pievienoto vērtību, finansējot produktu vai pakalpojumu (arī – biznesa ideju) izstrādi.

Mērķprogrammas ietvaros rudenī paredzēts atkārtoti izsludināt konkursu, sadalot programmas finansējuma atlikumu Ls 80 123, pirms tam iestrādājot konkursa nolikumā papildus prasības, lai veicinātu lielāku iesniegto pieteikumu kvalitāti. Vienlaikus projektu pieteicējiem, kuriem dalība šajā konkursā neizrādījās veiksmīga, līdz rudenim ir iespēja uzlabot un attīstīt savas idejas.

VKKF tika lemts arī par finansējuma sadali mērķprogrammā „Dizaina un arhitektūras nozares eksportspējas veicināšana”. Tās mērķis ir atbalstīt dalību starptautiskās izstādēs, ceļojošo izstāžu veidošanu, reprezentatīvu (digitālu) datu bāzes veidošanu, kā arī projektus, kas veicinātu Rīgas kā kultūras galvaspilsētas atpazīstamību dizaina un arhitektūras jomā. Konkursā bija pieteikušies 16 projekti, pretendējot uz 82 827 latu lielu finansējumu. Atbalstīti tika astoņi projekti, saņemot mērķprogrammas paredzētos 20 000 latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti