Radošo industriju jomas popularizēšanu turpmākos trīs gadus KM uzticējusi nodibinājumam «Creativity Lab»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Turpmākos trīs gadus radošo industriju jomas popularizēšanu veiks nodibinājums "Creativity Lab", ar kuru Kultūras ministrija (KM) ir noslēgusi līdzdarbības līgumu par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu.

Nodibinājumam būs jāveic dažādi uzdevumi, tostarp jāveido un jānodrošina radošo industriju jomu popularizējošas aktivitātes, ņemot vērā iniciatīvas "Radi!" koncepciju, jāapkopo un jāaktualizē informācija par aktivitātēm interneta vietnē "radilatvija.lv".

Tāpat būs jāapkalpo iniciatīvas "Radi!" konti sociālajos tīklos un jānodrošina iniciatīvas vienotas vizuālās identitātes izstrāde, kā arī foto un video reportāžās jāatspoguļo galvenie notikumi.

Uzdevumu īstenošanai nepieciešamajā izdevumu tāmē 2020.gadam norādīts, ka no piešķiramajiem līdzekļiem 24 000 eiro apmērā 19 200 eiro nodibinājums varēs izlietot plānoto pasākumu veikšanai.

No 19 200 eiro 2300 eiro paredzēti radošo industriju jomu popularizējošu aktivitāšu norises plāna izstrādāšanai, plānošanai un īstenošanai. 4400 eiro izmaksās izstrādāt komunikācijas stratēģijas radošo industriju jomu popularizējošām aktivitātēm un informācijas aprites nodrošināšanai.

960 eiro paredzēti, lai sagatavotu informāciju par aktivitātēm un publicētu to tīmekļvietnē "radilatvija.lv". Tāda summa paredzēta arī informācijas sagatavošanai un ievietošana "Radi!" sociālo tīklu kontos.

2480 eiro tiks izlietoti iniciatīvas "Radi!" vienotas vizuālās identitātes un izdales materiālu izstrādei un izgatavošanai. 2000 eiro ieplānoti fotogrāfiju un video sagatavošanai par "Radi!" galvenajiem notikumiem.

Savukārt 8000 eiro paredzēti radošo industriju jomu popularizējošu aktivitāšu un pasākumu norisei, bet 2500 eiro - pētījuma un metodoloģijas izstrādei iniciatīvas "Radi!" akadēmijai.

Izdevumu tāmē norādīts, ka 4800 eiro nodibinājums izmantos, lai segtu valsts pārvaldes uzdevumu īstenošanai nepieciešamās administratīvās izmaksas, 4500 eiro paredzēti valsts pārvaldes uzdevumu vadībai un koordinēšanai, savukārt 300 eiro tiks izlietoti grāmatvedības nodrošinājumam.

Kā norādīts nodibinājuma tīmekļvietnē, "Creativity Lab" ir starptautiska radošās ekonomikas un kultūrpolitikas ideju laboratorija un konsultāciju grupa. Nodibinājums piedāvā konsultācijas, stratēģiju, projektu, pētījumu un ziņojumu izstrādi, kā arī konsultācijas, pasākumu organizēšanu, kā arī apmācības.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Creativity Lab" valdes locekļi ar tiesībām pārstāvēt nodibinājumu atsevišķi ir Signe Adamoviča, Līva Stūrmane un Ragnars Sīls.

2017.gadā nodibinājuma apgrozījums bija 36 773, bet peļņa sasniedza 758 eiro, 2018.gadā tā apgrozījums bija 38 689 eiro, bet peļņa - 1842 eiro, savukārt pērn "Creativity Lab" apgrozījums bija 23 600 eiro, bet zaudējumi sasniedza 2739 eiro.

LETA jau vēstīja, ka aprīlī KM izsludināja konkursu par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu radošo industriju jomas popularizēšanai, kopumā tam plānojot tērēt 24 000 eiro gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti