Radošo industriju interneta vietni veidos un uzturēs «Forum of Latvian Design»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā par valsts finansējumu radošo industriju komunikācijas platformas izveidi uzvarējusi biedrība "Forum of Latvian Design”, informē KM pārstāvji. Atbilstoši konkursa nolikumam un līguma nosacījumiem KM piešķirtais finansējums komunikācijas platformas izveidei un uzturēšanai 2013. gadam ir 20 233 latu.

Parakstītais līgums starp konkursa uzvarētājiem un ministriju paredz interneta vietnes izveidošanu un uzturēšanu. Komunikācijas platformas mērķis ir veicināt radošās uzņēmējdarbības attīstību, uzturēt aktīvu dialogu starp radošo industriju nozares profesionāļiem, kā arī palielināt sabiedrības izpratni par radošo industriju darbību un potenciālu.

Konkursa uzvarētāji - biedrība „Forum of Latvian Design” komunikācijas platformai ir izvēlējušies konceptuālu nosaukumu - „Fold” (Forum of Latvian Design - Latvijas dizaina forums). Nosaukuma izvēli projekta autori pamato ar dizaina domāšanu kā stratēģisku pieeju, mērķtiecīgu un fokusētu skatījumu uz radošajām industrijām. Ir paredzēts, ka plašāka sabiedrība ar jauno komunikācijas platformu tiks iepazīstināta Radošās darbības nedēļas „Radi!” laikā, kas visā Latvijā notiks šogad no 22. līdz 28. aprīlim.

Pēc "Lursoft" datu bazē atrodamās informācijas, biedrība "Forum of Latvian Design" reģistrēta šī gada 10. janvārī. Tās juridiskā adrese atrodas Anniņmuižas bulvārī. Kā informēja KM pārstāvji, platformas galvenās redaktores pienākumus veiks arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, savukārt "Fold" komandā darbosies: Miķelis Baštiks − dizaina studijas "Asketic" vadītājs; Toms Kokins − biroja "Arhiidea" vadošais arhitekts un urbānists; Edgars Zvirgzdiņš − dizaina studijas "Associates, Partners et Sons" vadītājs, Ilze Peipiņa − juriste, Ekonomikas ministrijas vecākā referente, Sandijs Ruļuks − grafikas dizainers, aplikāciju "Berta" un "Froont" autors.

Ir paredzēts, ka plašāka sabiedrība ar jauno komunikācijas platformu tiks iepazīstināta Radošās darbības nedēļas „Radi!” laikā, kas visā Latvijā notiks šogad
no 22. līdz 28. aprīlim.

„Radošo industriju attīstība ir viena no ministrijas prioritātēm. To jau esam apliecinājuši, izveidojot jaunu mērķprogrammu ar 100 000 latu finansējumu Valsts Kultūrkapitāla fondā, bet jaunā interneta vietne sniegs dažāda veida informatīvo atbalstu,” vērtē kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Ar KM atbalstu Latvijas radošo industriju komunikācijas platforma tiek veidota pirmoreiz. Tās mērķis ir nodrošināt vienotu informācijas plūsmu par Latvijas radošajām industrijām, apkopojot informāciju par nozares aktualitātēm, labās prakses piemēriem un veiksmes stāstiem, kā arī dažādām finansējuma piesaistes iespējām radošās uzņēmējdarbības attīstībai. Paredzēts, ka interneta vietnē līdzās nozares aktualitātēm būs pieejama skaidrojoša informācija, kas iepazīstinās ar radošo industriju nozīmi un devumu arī citās sabiedrībai būtiskās jomās, tostarp sociālajā un reģionālās attīstības jomās, kā arī vides ilgtspējā un inovācijās. Tajā būs pieejami arī analītiski pētījumi par nozares attīstību, apskatītas radošo industriju aktuālās problēmas, organizējot diskusiju forumu un atspoguļojot nozarē strādājošo profesionāļu viedokļus par svarīgākajām jautājumiem un risinājumiem.

Radošo industriju nozares pārstāvji varēs uzzināt par konferencēm, semināriem, projektu konkursiem, apmācībām, kā arī citiem pasākumiem radošo industriju jomā gan Latvijā, gan ārvalstīs. Interneta vietnē latviešu un angļu valodā būs pieejama informācija par dažādām finansējuma piesaistes iespējām radošo industriju projektiem un uzņēmējdarbības attīstībai, tostarp konkursiem, programmām, grantiem, kreditēšanu un investīcijām.

KM izsludinātajam konkursam tika iesniegti četri projektu pieteikumi. Tos vērtēja komisija, kurā piedalījās KM pārstāvji, kā arī pieaicinātie eksperti ar padomdevēja tiesībām. Konkurss tika rīkots saskaņā ar vienu no KM darbības prioritātēm - radošo industriju attīstības veicināšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti