Radio «Naba» ēterā - multimediāls kultūras projekts «Raiņa dienasgrāmatas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar diskusiju Latvijas Radio 6 - "Naba" ēterā un atskaņojumiem pilsētvidē 31.augustā tiks atklāts projekts "Raiņa dienasgrāmatas", kas veltīts Raiņa atziņu aktualizēšanai.

Projektā līdz pat gada beigām "Naba" programmā skanēs īpaši atlasīti, dažādu kultūras un radio personību ierunāti Raiņa dienasgrāmatu fragmenti, kas aptver nozīmīgu laika periodu latviešu kultūras attīstībā. Tāpat tiks veidota arhīva platforma, par brīvu piedāvājot ieskaņotos fragmentus noklausīties un lejupielādēt projekta interneta vietnē un radio "Naba" mājaslapā.

Projektu 31.augustā plkst. 18 atklās ekspertu diskusija radio "Naba" pēcpusdienas programmā "Nabavakars", kurā tiks runāts par to, kādā mērā dienasgrāmatas sniedz personisku ieskatu arī Latvijas valstiskuma veidošanā, dodot iespēju no Raiņa skatu punkta aplūkot būtiskas kultūras, mākslas, politiskās un sabiedriskās norises.

Savukārt no 5.uz 6. septembri mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts" daļu no Raiņa dienasgrāmatu fragmentiem būs iespējams dzirdēt arī Rīgas pilsētvidē, apmeklējot radio "Naba" veidoto "Vārdu kalnu" Arkādijas parkā.

Projekts tapis Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gada pasākumu ciklā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti