Radiņš: Tautas frontes mājā centīsimies iedvest jaunu dzīvību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs no šā gada kļuvis par vienu filiāli bagātāks – Āraišu muzejparkam un „Dauderiem” Sarkandaugavā pievienojies arī Tautas frontes muzejs, kas līdz šim bija privāts. Kāpēc tas noticis un ko tas mainīs, jautājām Nacionālā vēstures muzeja direktoram Arnim Radiņam. Intervijā arī par to, kā vispār tiek dokumentēta jaunāko laiku vēsture, kā veidojas muzeja krājums un kas no lietām un notikumiem mums apkārt ar laiku kļūs par muzeja vērtībām.

Iekļaujoties Latvijas Nacionālā vēstures muzeja sastāvā, Tautas frontes muzeju negaida fundamentālas pārmaiņas, tā intervijā Latvijas Radio uzsvēra vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš. Viņš norādīja, ka vēlmi kļūt par Nacionālā vēstures muzeja struktūrvienību izteica pati Tautas frontes muzeja biedrība, un sarunas ar Kultūras ministriju par to notikušas jau ilgāku laiku. Arī turpmāk Tautas frontes muzejs paliks savās līdzšinējās telpās Vecrīgā, bet pieaugs tā publiskās aktivitātes, stāsta Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš:

„Viss paliek pa vecam. Gan šī ekspozīcija, gan māja paliek turpat. Tik daudz, ka mēs to tagad apsaimniekojam un varbūt mēģināsim šajā mājā ielikt vēl kādas jaunas funkcijas, piemēram, nelielu izstāžu zāli. Noteikti tiks aktivizētas publiskās aktivitātes uz šīs ekspozīcijas bāzes, tās mēs noteikti gribam vairāk. Piemēram, jau šonedēļ ir pieteikušās četras grupas, tiks izstrādātas speciālas muzejpedagoģiskās programmas. Bet fundamentāli nekas nemainīsies – muzejs strādās, tur ir iekārtota jauna lieliska ekspozīcija, kurai būtu jākalpo vēl vismaz 10 gadu. Mēs mēģināsim kaut ko „pieaudzēt” vairāk klāt ap šo ekspozīciju, šajā mājā iedvest tāda veida dzīvību,” sacīja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti