Rīta Panorāma

Zoom intervija ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar LTV ZD galveno redaktoru Gunti Bojāru

Zoom intervija ar kultūras ministru Nauri Puntuli

Puntulis cer: pēc Jāņiem pret Covid-19 vakcinētiem būs iespējas apmeklēt kultūras pasākumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība) ir noskaņots optimistiski un pārliecināts, ka pēc Jāņiem cilvēkiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, būs priekšrocības apmeklēt privāto producentu rīkotus kultūras pasākumus.

Ministrs LTV “Rīta panorāmai” atzina, ka vasaras periodā pēc Jāņiem būtu jāizmanto priekšrocības pret Covid-19 vakcinētiem, apzinīgiem cilvēkiem. Viņaprāt, šiem cilvēkiem varētu būt atvieglojumi apmeklēt kultūras pasākumus, ko rīko privātie producenti privātajās norises vietās.

Pilnīgi noteikti attiecībā uz privāto nozari, vakcinētie pasākumus varēs apmeklēt, uzskata ministrs.

Viņš atzina, ka ar valsts iestādēm ir sarežģītāk, tām nodrošināt piekļuvi pasākumiem tikai vakcinētajiem cilvēkiem nebūtu tik vienkārši, taču viņš cer, ka izdosies to atrisināt, lai tas būtu juridiski korekti sakārtots jautājums.

Līdz tam jāmēģina sadzīvot ar to, kas ir iespējams – e-muzeju nakts, auto koncerti un auto kino, atzina ministrs.

Viņš arī skaidroja, ka ātrāk nodrošināt kādas priekšrocības vakcinētajiem nevarētu, jo vēl nav pietiekami plaši vakcinētas riska grupas – seniori un hroniskie slimnieki.  

Puntulis arī atklāja, ka nākamnedēļ varētu sniegt valdībai priekšlikumus sanitārajam protokolam, lai darbu epidemioloģiski drošajos apstākļos varētu atsākt muzeji, negaidot, kad saslimstība ar Covid-19 samazināsies līdz 320 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju 14 dienu laikā. Pašlaik šis radītājs ir aptuveni 450.

Puntulis pastāstīja, ka Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM)  pilotprojektā drošai kultūrvietu publiskās darbības atsākšanai ar iepriekšēju pieteikšanos uz konkrētu apmeklējuma laiku 4000 interesentiem bija iespēja apskatīt Baltijas valstu nacionālo mākslas muzeju vērienīgo kopizstādi “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā”, un  nav neviena ziņojuma par saslimšanu pēc izstādes apmeklējuma. Ministrs sacīja, ka šis projekts bija veiksmīgs un pierādīja, ka muzejs var strādāt epidemioloģiski droši.  

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai, kas beidzās 9. jūnijā. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinājās, ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 6. aprīlim. Pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī saglabājušies vairāki drošības pasākumi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti