Publisko pasākumu organizatori aicina valdību nekavējoties sniegt nozarei atbalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Publisko pasākumu organizatori aicina valdību nekavējoties spert vairākus soļus nozares atbalstam, tajā skaitā veikt atcelto pasākumu biļešu kompensāciju 80% apmērā, teikts šo organizāciju vēstulē Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība") un atbildīgajiem ministriem.

Nozares pārstāvji lūdz Ministru kabinetu nekavējoties akceptēt priekšlikumu par biļešu kompensāciju pasākumu atcelšanas gadījumā ārkārtējās situācijas laikā, kā arī piemērot līdz šim realizēto atbalsta mehānismu - biļešu kompensāciju 80% apmērā.

Tāpat tiek lūgts atjaunot abus atbalsta mehānismus, kas tika realizēti caur Valsts kultūrkapitāla fondu - radošo stipendiju programmu pašnodarbinātajiem un uzņēmumu dzīvotspējas programmu. Organizācijas arī aicina nekavējoties atjaunot Valsts ieņēmumu dienesta administrētos atbalsta instrumentus kultūras nozares komersantiem.

Nozares pārstāvji pauž, ka ar izpratni attiecas pret valdības centieniem ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā, taču arī norāda, ka kultūras nozares privātā sektora eksistence, darbība un turpmākā nākotne ir cieši saistīta ar pasākumu ekonomisko pamatotību.

Kopš 15. jūnija saskaņā ar valdības politiku pasākumu rīkotājiem bija jāizvēlas, kādā formātā rīkot publiskos pasākumus, un 95% no rīkotajiem pasākumiem esot rīkoti "zaļajā formātā", atzīmēts paziņojumā. "Tādējādi pasākumu nozares privātā sektora uzņēmumi ar savu valstisko rīcību deva ieguldījumu sabiedrības paradumu maiņai un vakcinācijas aptveres palielināšanai," uzskata organizāciju pārstāvji.

Viņi norāda, ka kopš 15. jūnija privātā sektora pasākumu producenti drīkstēja strādāt tikai ar aptuveni 40% potenciālās auditorijas.

"Pasākumu nozare Latvijā ir viena no tām, kurā ir visaugstākā vakcinācijas aptvere un kura apkalpo tieši sabiedrības atbildīgāko un pasargātāko daļu," akcentēts paziņojumā, kurā norādīts arī uz degvielas, elektrības, un citu pakalpojumu cenu kāpumu, kuru dēļ pasākumi ekonomiski pamatoti var notikt tikai sasniedzot 95-98% biļešu pārdošanas un telpu piepildījuma slieksni.

Taču jaunās ārkārtējās situācijas regulējums nozīmē, ka pasākuma norises vietās ir iespējams ielaist vien 35-40% no kopējā skatītāju vietu skaita, kas pasākumu norisi padara ekonomiski nepamatotu.

Paziņojumu sagatavojušas Latvijas Pasākumu producentu savienība, Latvijas Pasākumu nozares tehniskā nodrošinājuma uzņēmumu apvienība, Latvijas Pasākumu forums, Latvijas Pasākumu producentu asociācija, Latvijas Pasākumu norišu vietu asociācija, Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports un Pašnodarbināto mūziķu biedrība.

Kā ziņots, valstī no šodienas uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības mazināšanai paredzētiem ierobežojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti