Kultūras ziņas

Tapusi filma par Latvijas valsts dzimšanu

Kultūras ziņas

"Gruzijas skaistums" Rīgā

Projektā "Katram savu tautas tērpu" izdod kalendāru

Projektā «Katram savu tautas tērpu» izdod kalendāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) projekta “Katram savu tautastērpu” ietvaros pie lietotājiem nonācis nu jau trešais kalendārs. Pirmie divi bija veltīti etniskajiem rakstiem un arheoloģiskiem tautastērpiem, trešais dienrādis 2018. gadam stāsta par rotām.

Katram savu tautastērpu – šo Latvijas Nacionālā kultūras centra aicinājumu nu jau vairākus gadus pavada virkne pasākumu un publikāciju. Šodien tika prezentēts jau trešais tematiskais kalendārs, kas šoreiz veltīts tautastērpu rotām.

Mēnešu kalendāru un dienasgrāmatā ir iekļautas divpadsmit Latvijas Nacionālā vēstures muzeja fondā esošo saktu un vainagu fotogrāfijas.

Un, tā kā tas ir valsts simtgades kalendārs, tajā ir apkopota arī informācija par nākamgad gaidāmajiem svētku pasākumiem.

Turklāt tautastērpu projekta īstenotāji lēš, ka tieši tad vislabāk varēs novērtēt, cik daudzi ir atsaukušies uz aicinājumu – katram savu tautastērpu.

Kalendāra tirāža ir 3500 eksemplāru. Rotām rotātais dienrādis ir izdots gan kā mēnešu kalendārs, gan kā ikdienas plānotājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti