Programma «Latvijas skolas soma» darbu turpinās Nacionālajā kultūras centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Programmas “Latvijas skolas soma” administrēšanu no 2022. gada 1. februāra īstenos Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC), paredz valdības apstiprinātie grozījumi LNKC nolikumā.

Kā informēja programmas “Latvijas skolas soma” sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika, līdzšinējā programmas komanda turpinās sadarbību ar kultūras un izglītības iestādēm, pašvaldībām un citiem izglītības iestāžu dibinātājiem, lai jēgpilni izmantotu, paplašinātu un aktualizētu kultūras piedāvājumu bērniem un jauniešiem, kā arī nodrošinātu programmas ilgtspēju. Četras uz laiku izveidotās Latvijas valsts simtgades biroja amata vietas no Kultūras ministrijas tiks pārdalītas uz LNKC jauna uzdevuma nodrošināšanai pastāvīgi, nepalielinot kopējo Kultūras ministrijas amata vietu skaitu.

Nākamā gada valsts budžetā programmas “Latvijas skolas soma” īstenošanai apstiprināts finansējums 2,5 miljonu eiro apmērā. Likumprojektā “Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024. gadam” programmas “Latvijas skolas soma” norišu nodrošināšanai 3,5 miljoni iezīmēti katram no nākamajiem diviem gadiem.

KONTEKSTS:

Latvijas valsts simtgades programmā uzsāktas un īstenotas vairākas iniciatīvas, kas apliecinājušas ilgtspējas potenciālu un nozīmību savās jomās un kopumā valsts kultūras un radošo industriju attīstībā, starptautiskajā sadarbībā un uz zināšanām balstītas sabiedrības veidošanā, un kuras nepieciešams turpināt, lai nodrošinātu sasniegto rezultātu efektīvu izmantošanu.

Pēc Latvijas valsts simtgades programmas noslēguma turpināsies vairākas Kultūras ministrijas atbildības jomā esošās iniciatīvas, nacionālā kino stiprināšana, Nacionālās enciklopēdijas uzturēšana un Baltijas valstu sadarbība Baltijas Kultūras fonda ietvaros, tostarp programma “Latvijas skolas soma”, kas sākās 2018. gadā un ir kļuvusi par stabilu kultūrizglītības programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti