Prezidentūras izskaņā latviešu etnomūziķi vēl ukraiņiem labestību un pacietību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē vairākās Ukrainas pilsētās notika dziedātājas un koklētājas Birutas Ozoliņas koncerti, kas arī bija daļa no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē kultūras programmas noslēguma daļas. “Patiesība, labestība, pacietība – lai tās sargā mūsu sirdis!” – Ukrainas klausītājiem vēlējuši koncerta mākslinieki.

Kopā ar etnomūziķi Birutu Ozoliņu uz Ukrainu devās arī trompetists Magnuss Bauģis un elektroniskās mūzikas meistars Dāvis Ozoliņš. Viņu koncertprogrammas nosaukums – „Viena Saule, viena Zeme”. Kā atzinuši paši mūziķi – koncerts ir viņu vēstījums, kas aizgūts no tautas dainām un kas atgādina par mūžīgām vērtībām.

Ukrainā mūsu mūziķi sniedza trīs koncertus. Kā pirmie tika iepriecināti Čerņigovas festivāla “Zaļā skatuve” apmeklētāji, pēc tam Jauniešu dienas Viņņicā apmeklētāji.

Savukārt 29. jūnijā koncerts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā – Latvijas vēstniecības telpās, kur notika oficiāla pieņemšana par godu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē noslēgumam.

Kā jau vēstījām, kopumā Latvijas prezidentūras laikā bija paredzēti ap 200 pasākumu visā pasaulē, kas ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti