Premjers: Vienošanās par kultūras budžets paliks spēkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vienošanās par Kultūras ministrijas budžetu paliek spēkā arī pēc nozares ministres nomaiņas, tā pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes apstiprināja premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

„No savas puses varu uzsvērt, ka pretēji dažādām spekulācijām, kas tiek izplatītas – tās vienošanās, kas ir panāktas budžetā attiecībā uz Kultūras ministrijas budžetu no „Vienotības” un manas puses paliek spēkā. Viss tas, par ko ar Nacionālo apvienību esam vienojušies par budžetu un esam saņēmuši Nacionālās apvienības apstiprinājumu, tas paliek spēkā,” solīja premjers.

Premjers atzina, ka sarunas lielākoties bijušas par nākamā gada budžetu, kas līdz 1.oktobrim jāiesniedz Saeimā un kura veidošana patlaban rit smagnēji. Par demogrāfijas jautājumiem jau rīt politiķi centīsies panākt vienošanos Demogrāfijas lietu padomes sēdē. Tāpat vēl turpinās diskusijas par uzturēšanās atļaujām un ostu nodokli. Savukārt attiecībā uz jaunā kultūras ministra nominēšanu premjers norādīja, ka pašlaik par pienākumu izpildītāju iecēlis tieslietu ministru Jāni Bordānu un gaidīs Nacionālās apvienības lēmumu.

Jau ziņots, ka premjers oficiāli no kultūras ministres amata ir atlaidis Žanetu Jaunzemi-Grendi. Savukārt kultūras ministra pienākumus sākot ar otrdienu sāks pildīt tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

Tikmēr Nacionālā apvienība lemšanu par turpmāko rīcību ir atlikusi uz trešdienu, jo vispirms vēlas apspriesties ar kultūras nozari. NA tiksies ar "Kultūras aliansi" pirmdien, tomēr galīgo lēmumu pieņems trešdien, kad apvienībā notiks Saeimas frakcijas sēde, kā arī pašas politiskās partijas valdes sēde.

Vēstīts, ka Dombrovskis piektdien pieprasīja Jaunzemes-Grendes atkāpšanos. Viņš bija neapmierināts ar ministres lēmumu no darba atlaist Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru. Šis solis izraisīja runas par valdības stabilitāti. NA lēmumu par to, vai turpināt darbu valdībā, iepriekš solīja pieņemt pirmdienas vakarā. Vēl piektdien Jaunzeme-Grende un NA izteica cerību, ka Dombrovskis pārdomās un atstās Jaunzemi-Grendi amatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti