Premjers noskaities par kultūras ministri un nelaiž komandējumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Premjeru Valdi Dombrovski ("Vienotība") nepatīkami pārsteidzis kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) rīcības stils saistībā ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) vadības maiņu. Premjers nav palaidis ministri komandējumā uz Igauniju un, iespējams, jau piektdien abus gaida nopietna saruna.

Ieilgušajā jezgā ap LNO vadību un Andreja Žagara atlaišanu kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende arī šodien turpina konsekvento klusēšanas taktiku un ar medijiem nerunā. Viņas padomniece komunikāciju jautājumos Ieva Līne sola vien preses konferenci nākamajā nedēļā.

Sazināties ar ministri gan izdevies vismaz premjeram, kurš tuvākajā laikā sola nopietnu sarunu ar ministri un par viņas rīcības stilu ir nepatīkami izbrīnīts, saka premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Premjers arī uzlicis ministrei nosacītu „mājas arestu” un nav palaidis plānotajā komandējumā uz Igauniju. Kā norāda Panke, premjers uzskata - ministres klātbūtne pašlaik vairāk vajadzīga Rīgā.

Pēc informācijas par Jaunzemes-Grendes slimību premjers otrdien par viņas pienākumu izpildītāju iecēla tieslietu ministru Jāni Bordānu. Tomēr Panke norāda, ka ministrei bija tiesības parakstīt lēmumu par Žagara atlaišanu, jo jau trešdienas rītā Valsts kancelejā saņemta informācija, ka ministre atveseļojusies, un rīkojums par viņas aizvietotāju atcelts.

Tikmēr darbu operas jaunajā valdē sākušas konkursā izraudzītās Inese Eglīte un Daina Markova, kas īsi pirms pusdienlaika izplatīja rakstisku paziņojumu, ka vispirms plāno tikties ar operas darbiniekiem un tos pārstāvošajām arodorganizācijām, kā arī operas mecenātiem un atbalstītajiem. Operas jaunā vadība plāno nodrošināt LNO darba nepārtrauktību un īstenot anonsēto operas un baleta repertuāru 2014./2015. gadam.

Inese Eglīte, uzņemoties LNO valdes priekšsēdētājas pienākumus, par vienu no svarīgākajiem uzdevumiem uzskata izveidot uz savstarpējo uzticību, godīgumu un cieņu balstītas attiecības starp visiem operas darbiniekiem. Ne mazāk svarīgs uzdevums esot operas saimnieciskās darbības sakārtošana un pārvaldības caurspīdīguma principu ieviešana operas pārvaldē.

Uzņemoties operas vadības pienākumus, jaunā valde aicinās iepriekšējo vadību uz savstarpēju sadarbību, atmetot personiskus aizvainojumus, lai lietu nodošana notiktu konstruktīvi un mierīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti