«Positivus» festivālā Rīgas Doma kora skolai saziedo vairāk nekā 1000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Positivus" festivāls šogad uzsāka sociāli atbildīgu kampaņu, kuras mērķis ir uzlabot un attīstīt Rīgas Doma kora skolas (RDKS) infrastruktūru. Ikvienam festivāla apmeklētājam bija iespēja atbalstīt topošos mūziķus. Kopumā šogad saziedots vairāk nekā tūkstotis eiro, un nauda jau ir nodota RDKS vadībai, kas pirmajā skolas metodiskās padomes sapulcē septembra sākumā lems, kur tiks ieguldīti saziedotie līdzekļi.

“Rīgas Doma kora skola bija ļoti patīkami pārsteigta par šādu "Positivus" festivāla iniciatīvu un lēmumu to atbalstīt," atzīst RDKS projektu vadītāja Kristīne Freiberga.

"Īpaši jauki tas ir skolas 20. pastāvēšanas gadā - brīnišķīga dāvana!" uzsver Freiberga. "Ļoti priecājamies par to, ka festivāla apmeklētāju aktivitāte ir bijusi pietiekami liela, un savāktā summa ir labs starta kapitāls jau konkrētiem projektiem skolas infrastruktūras uzlabošanā. Šobrīd tapšanas stadijā ir Rīgas Doma kora skolas Kamerzāle, tāpat nepieciešama arī kvalitatīva skaņu aparatūra Kora zālē."

Par to, kā tieši saziedotie līdzekļi tiks iztērēti, RDKS sola informēt jau septembra sākumā.

Kā iepriekš vēstīts, Rīgas Doma kora skola nosvinēja 20. gadadienu 1.maijā ar koncertu Lielajā ģildē. Šajos gados skolu absolvējušas daudzas spilgtas personības - no diriģentiem, operdziedātājiem un džeza mūziķiem līdz pat aktieriem, uzņēmējiem un reklāmas speciālistiem.

Koncertā satikās gan skolas kori, ansambļi un mācībspēki, gan skolas absolventi, to vidū Latvijas vadošo amatierkoru diriģenti Jānis Liepiņš, Kaspars Ādamsons un Jānis Ozols, vokālisti Daumants Kalniņš, Jolanta Strikaite, Laima Lediņa, grupu „Latvian Voices", „Framest" un „Instrumenti" dalībnieki.

Astotais "Positivus" festivāls notika no 18. līdz 20. jūlijam Salacgrīvā. Festivālā uzstājās grupa "Elbow", Anna Kalvi, "Future Islands", "AlunaGeorge", Čets Feikers, "Nonono", "Kraftwerk", Elija Gouldinga, "Bastille", "The Kooks", "K. Remonts",  "Dzelzs vilks", "The Sound Poets", "Carnival Youth" un daudzi citi.

Arī 2015.gadā festivāls norisināsies trīs dienas, jau paziņojuši "Positivus" rīkotāji, solot drīzumā uzsākt biļešu iepriekšpārdošanu uz 2015.gada festivālu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti