Panorāma

Atklāta izstāde par zudušajiem kinoteātriem

Panorāma

Rīgā spriež par NATO resursiem

Meklē iespējas paplašināt Mežaparka estrādi

Plāno paplašināt Mežaparka estrādi, būvējot podestus vai izmantojot priekšējo laukumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Darba grupa meklēs risinājumu, lai 2018.gada dziesmu svētkos Mežaparka estrādē varētu atrasties 13 000 dziedātāju, ceturtdien pēc visu ieinteresēto pušu tikšanās paziņoja kultūras ministre Dace Melbārde. Darba grupu veidos visu pušu pārstāvji, pieaicinot akustikas speciālistus un būvekspertus.

Būveksperta atzinums liecina, ka maksimāli pieļaujamais dalībnieku skaits estrādē ir 7400, kas izriet no aprēķiniem, ka katram dalībniekam vajag vietu 48 centimetru platumā, kas savukārt saistīts ar drošības apsvērumiem un evakuāciju nepieciešamības gadījumā. Drošības apsvērumi tiek izvērtēti pēc aizvadītajiem skolēnu dziesmusvētkiem un piedzīvotās masveida ģībšanas.

Kultūras ministrijas pārstāve Dagnija Grīnfelde par Mežaparka estrādes palielināšanas iespējām
00:00 / 06:38
Lejuplādēt

Kā Latvijas Radio raidījumam "Pēcpusdiena" norādīja Kultūras ministrijas pārstāve Dagnija Grīnfelde, šobrīd tiek aplūkota iespēja palielināt estrādes ietilpību, izmantojot sānus, kuros var būvēt papildu podestus. Otrs veids - izmantot laukumu estrādes priekšā. Taču, lai saprastu, kādi varētu būt tehniskie risinājumi, nolemts izveidot darba grupu, kurai vēl šogad jāsagatavo priekšlikumi.

Koordinācijas darba grupā strādās pārstāvji no Kultūras ministrijas, Rīgas domes un "Rīgas mežiem". Tiks piesaistīti arī akustikas speciālisti un būveksperti.

"Reālā situācija nav tik kritiska, kā tā visu laiku tiek sabiezināta. Tas, ko mēs secinājām, ka tribīnēs var droši atrasties vienlaikus 7400 cilvēkus. Pamatproblēma, kas mums ir jārisina, kā uz lielajām kopdziesmām šeit, šajā vietā varētu nostāties vismaz 13 000 dziedātāju," teica Melbārde, uzsverot, ka dziesmu svētki bijuši atvērti visiem, kas vēlas piedalīties, un infrastruktūra vienmēr ir bijusi spējīga uzņemt visus dziedātājus.

Līdz šim notikušajos svētkos sānu tribīnēs katrā pusē bija papildu izvietoti vēl 800 dziedātāju.

"Tad mums kopā ir deviņi tūkstoši dziedātāju. Darba grupa izstrādātu, ka sānu tribīnes varētu būt lielākas, un priekšlaukums arī varētu tikt izmantots dziedātājiem. Ir skaidrs, ka mums ir vēlme savest šo vietu kārtībā," norādīja Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks.

Izmaksas paredzams segt no valsts budžeta un Rīgas domes. Taču, kādas tās būs, amatpersonas vēl neminēja. Dziesmusvētku estrādei nepieciešami arī jauni vairogi un skatītāju soliņi. Skatītāju vietu skaitu, kas šobrīd ir 24 tūkstoši, arī plānots palielināt.

Atzinumu par Mežaparka estrādi sniedza būveksperts Aigars Ūdris. Viņš pagaidām atturējās komentēt 13 tūkstoš cilvēku ietilpināšanu estrādē.

"Es šobrīd neredzu konkrētos risinājumus," Ūdris teica, norādot, ka ir virkne gan tehnisko, gan organizatorisko nosacījumu, lai varētu atbildēt uz jautājumu, vai tas būs droši.

"Rīgas mežu" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš par Mežaparka estrādes palielināšanas plāniem
00:00 / 04:49
Lejuplādēt

Mežaparka estrādes apsaimniekotāju - “Rīgas mežu” valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" pauda viedokli, ka darba grupai vajadzētu sākt strādāt jau rītdien, jo līdz 2018.gada dziesmu svētkiem atlikuši tikai 30 mēneši.

"Idejas, kuras pašlaik virmo gaisā un par kurām vēl pāragri runāt, manuprāt ir daudzsološas, bet atkal visam galā būs naudas līdzekļu jautājums," norādīja Tauriņš, uzsverot, ka par pamatjautājumiem darba grupai vajadzētu tikt galā mēneša laikā. "Nākamā gada sākumā jābūt pilnīgai skaidrībai, par kādiem naudas līdzekļiem un ar kādu programmu mēs iesim uz priekšu."

Jau ziņots, ka drošības jautājums saasinājies pēc vasarā notikušajiem dziesmusvētkiem, kad noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā sākās masveida bērnu ģībšana. Rīkotāji ziņoja, ka noslēguma koncertā Mežaparkā piedalījās 13 000 koristu, 800 dejotāju, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieku, 800 folkloras kopu dziedātāju, 36 diasporas pārstāvji.

2018.gadā Latvija atzīmēs simtgadi, un tad tiek plānoti arī dziesmusvētki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti