Pirmoreiz kopā sanāks stāstnieki un dibinās nevalstisku organizāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā piektdien, 25.novembrī, notiks pirmā stāstniecībai veltītā konference „Stāstniecības tradīciju pārmantošana un uzturēšana 21. gadsimtā”. Tajā diskutēs par stāstniecības kā nozīmīgas nemateriālā kultūras mantojuma daļas lomu un stāstniecības prasmju ietekmi uz personības izaugsmi. 

Plašā un ilgstošā stāstniecības prakse Latvijā līdz šim nav plaši pētīta, tāpēc konferences mērķis ir stāstīšanas tradīciju apzināšana dažādās jomās un stāstniecības lomas stiprināšana.

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāve Evija Maļkeviča pastāstīja, ka šajā konferencē diskutēs par stāsniecību, kas patiesībā ir mums diezgan klātesoša kā ikdienā, tā dažādos sarīkojumos.

Evija Maļkeviča: Pirmoreiz kopā sanāks stāstnieki un dibinās nevalstisku organizāciju
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

Palūkosimies uz to, kā nozīmīgu nemateriālā kultūras mantojuma izpausmi un reizē arī kā būtisko sociālo komunikāciju prasmi, kas ietekmē mūsu ikviena personības izaugsmi un reizē arī bagātina mūsu kultūrtelpu.  

“Šīs konferences laikā tiks dibināta arī Latvijas Stāstnieku asociācija, kas turpmāk būs viens no instrumentiem, kā stiprināt stāstniecības tradīcijas Latvijā, palīdzēs apkopot informāciju un dalīties arī ar šo informāciju plašāk sabiedrībā, varbūt sapulcināt vairāk partnerus un arī dalīties ar mūsu pieredzi plašākā pasaulē,” sacīja Maļkeviča. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti