Pirmo reizi notiks mazākumtautību amatierkolektīvu radošās nometnes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

16. un 17.augustā Daugavpils novada Višķu pagastā (Viduslatgales Profesionālajā vidusskolā un Špoģu Mūzikas un mākslas skolā), kā arī 23. un 24.augustā Liepājā (Liepājas Latviešu biedrības namā) notiks Latvijas mazākumtautību kolektīvu vadītāju radošās nometnes.

Kā vēsta Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji, nometņu mērķis ir saliedēt Latvijas daudznacionālo sabiedrību ar kultūras apmaiņas palīdzību un izglītot Latvijas mazākumtautību kolektīvu vadītājus, gatavojoties Latvijas simtgadei.

Nometņu programmā būs lekcijas un sarunas pieaicinātu ekspertu vadībā par latviešu un mazākumtautību kultūru aspektiem, kopīgo un atšķirīgo kultūrās, labās prakses piemēriem, meistardarbnīcas ar iespēju apgūt skatuves kultūru, latviešu tautas tradīcijas radošā un demokrātiskā veidā, diskusija par veicamajiem darbiem, īstenojamajiem projektiem un iespējām, sagaidot Latvijas simtgades kultūras programmu.

16.augustā plkst.12 Špoģu Mūzikas un mākslas skolā notiks atklātā Mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvju konsultatīvās komitejas sanāksme, kuru vadīs kultūras ministre Dace Melbārde.

Nometņu dienas kārtība pieejamas Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

2013.gada Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos piedalījās vairāk nekā 100 Latvijas mazākumtautību mākslinieciskie kolektīvi un individuālie izpildītāji, kas ir par 54% vairāk nekā svētkos 2008.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti