Pirmo reizi notiks Karostas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājā šonedēļ pirmo reizi notiek Karostas festivāls, kas ar vairākiem pasākumiem noslēgsies 9. jūnijā. Festivāls tiek rīkots, lai atzīmētu Latvijas brīvības cīņu simtgadi un godinātu Neatkarības kara varoņus.

No 28. maija Liepājā jau notiek starptautisks mākslinieku plenērs Redānā. Redāns ir daļa no 19. gadsimta beigās būvētā cara laika cietokšņa, kurā 1919. gadā notika sīvas cīņas, aizstāvot Liepāju pret Bermonta karaspēku.

Monta Krafte: Par Karostas festivālu
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

Pasākuma rīkotāja Monta Krafte pastāstīja, ka šāds pasākums notiek pirmo reizi un tas ir pilnīgi jauns pasākums Karostā, kas sastāv no daudzām dažādām, pirmajā brīdī, šķiet, atšķirīgām daļām, bet faktiski šīs daļas vieno Brīvības cīņu un simtgades tēma.

Tas ir fotofestivāls, kas notiek jau ik gadu, bet pilnīgi jauna lieta ir starptautisks mākslinieku festivāls. Pieci mākslinieki jau ir ieradušies Liepājā un jau veido savus darbus, vēl pieci ieradīsies šonedēļ, un tad vēl būs arī mūsu vietējie mākslinieki, pastāstīja Krafte.

9. jūnijā tiks atklāts piemiņas akmens Robertam Radiņam, kas bija viens no Brīvības cīņu varoņiem, svarīgākā cīņa notika tieši Redānā, tāpēc arī pasākuma kulminācija notiks Redānā 9.jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti