Pirmā Baznīcu nakts Latvijā pulcējusi vairāk nekā 20 tūkstošus viesu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aplēses liecina, ka pirmā Baznīcu nakts pulcēja vairāk nekā 20 tūkstošus cilvēku.

Kā iepriekš vēstīts, piektdien, 6.jūnijā, 43 Rīgas dievnamos sešu stundu garumā laikā līdz pusnaktij skanēja garīgā mūzika koru un solistu sniegumā, notika ekskursijas, izstādes, vakara un nakts dievkalpojumi un lūgšanas. Vakara gaitā visvairāk apmeklētāju pulcējās Vecpilsētas un Centra baznīcās, kur vairākās vienlaikus atradās līdz pat 300 viesiem.

Baznīcu nakti atklāja ekumeniska tikšanās vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, kurā piedalījās tradicionālo kristīgo konfesiju vadītāji un pārstāvji. Pasākuma atklāšanā viņi aicināja ikvienu viesi atvērt baznīcu durvis un ienākt, lai iepazītu baznīcu garīgo un kultūras mantojumu,uzdotu savus jautājumus gan par baznīcas vēsturi, gan garīgo kalpošanu. Vakara gaitā baznīcu draudzes bija sarūpējušas plašu pasākuma programmu, kurā notika Latvijā pazīstamu mūziķu koncerti, draudzes gidu stāstījumi par baznīcu vēsturi, pasākumi bērniem un citas radošas aktivitātes. Baznīcās notika arī kopīgi aizlūgumi par Latviju, vakara un nakts dievkalpojumi un Tezē dziesmu lūgšanas.

Baznīcu nakts darba grupas pārstāvis Jurģis Klotiņš norāda, ka jau tiek domāts par nākamo Baznīcu nakti.

Lielā interese un apmeklētāju atsaucība ir pamudinājusi mūs domāt par nākamo Baznīcu nakti, kas notiks 2015. gada maija beigās vai jūnija sākumā. Mēs paredzam, ka tad pasākums notiks arī citās Latvijas pilsētās. Jau šogad Baznīcu nakts notika arī Valmierā, Rubenē un Vangažos,” stāsta Klotiņš.

Nākamais lielākais ar Rīgas baznīcām saistītais notikums ir paredzēts šī gada 26. līdz 28.septembrī, kad Rīgā norisināsies Tezē ekumēniskās kopienas Baltijas reģionālā tikšanās, kas pulcinās aptuveni 1500 jauniešus vecumā no 16 līdz 35 gadiem.Tikšanās laikā Rīgas pilsētvidē Baltijas valstu, Skandināvijas valstu, Ukrainas, Krievijas un Polijas jauniešiem būs iespēja starpkultūru dialogā balstītās sarunās un diskusijās pārrunāt 21.gadsimta Eiropas jauniešu uzdevumus – veicināt jauna veida solidaritāti, sociālo atbildību, savstarpēju dalīšanos un garīgas rūpes citam par citu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti