Pilsētvidē notiks māksliniecisko pētījumu, sarunu, ceļojumu un pieredžu cikls «Pārmaiņu ekosistēmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas pilsētvidē un ārpus tās no 14. oktobra līdz 6. novembrim notiks māksliniecisko pētījumu, sarunu, ceļojumu un pieredžu cikls “Pārmaiņu ekosistēmas”, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) pārstāvji.

Notikumus šī cikla programmā veido mākslinieki sadarbībā ar dažādu jomu pētniekiem: Vika Eksta, Haralds Matulis, Liene Lāce, Linda Boļšakova, Inga Erdmane, Anita Zariņa, Rasa Šmite, Raitis Šmits un Katrīna Neiburga. Cikla kuratore ir Ieva Astahovska.

Kā skaidroja LLMC, šī notikumu cikla uzmanības centrā ir sociālās, politiskās un ekoloģiskās pārmaiņas, attiecības starp cilvēku, vidi, dabu un kultūru, atgādinot, ka mēs esam daļa no daudz plašākas ekosistēmas, kurā pastāvīgi norit enerģijas un informācijas aprite, kas turpina mainīties un liek domāt par jaunām ekosistēmām, kas cilvēku ietekmes dēļ būtiski atšķiras no tām, kādas bijušas vēsturiski.

Cikla notikumi pievērsīsies tādām tēmām kā pagātnes mantojums, vietas nozīme un pieredze, identitātes un piederības jautājumi, atmiņa, vēsturiski nozīmīgu un ikdienišķu norišu savīšanās. Mākslinieki starpdisciplinārās sadarbībās ar zinātniekiem, vides pētniekiem, ģeogrāfiem, biologiem, arī mūziķiem, tūrisma un tehnoloģiju speciālistiem tajos tiecas izzināt pārmaiņu sarežģīto un nereti paradoksālo dabu mūsu reģionā, domājot par tiem caur kritiskām vides un ekoloģijas perspektīvām, un izvēloties gan politiskas, gan poētiskas attieksmes.

“Kā simptomātiskas sociālās un politiskās pārmaiņas atspoguļojas gan dabas, gan pilsētvidē? Kā tās sabalsojas ar pagātnes procesiem? Un vai atskats pagātnē var ko komentēt par šodienas politisko un ekoloģisko krīzi—un arī centieniem to risināt? Kā iztēle iesaistās šo pārmaiņu kartēšanā?” ieskicēts notikumu cikla pieteikumā.

Ar cikla notikumu programmu iespējams iepazīties LLMC mājaslapā un “Facebook” kontā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti