Pilnībā rekonstruēs VEF kultūras pili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pilnīga renovācija priekšā vēsturiskajam kultūras centram VEF kultūras pilij. Pēc iepazīšanās ar ēkas tehnisko stāvokli šādu lēmumu otrdien pieņēmusi kultūras ministre Dace Melbārde un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš.

Pēc ēkas apskates abi ministri atzina, ka tās atrodas traģiskā stāvoklī, un uzdeva Rīgas domei jau līdz šā gada beigām izsludināt iepirkuma konkursu par pilnīgu ēkas renovāciju.

Kopējās VEF kultūras pils renovācijas izmaksas varētu sasniegt 13 miljonus eiro, un šo summu plānots piesaistīt no Eiropas fondu finansējuma. Kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība)  uzskata, ka Rīgas domei ir vērā ņemamas izredzes iegūt nepieciešamos līdzekļus, bet jāizstrādā nevainojams projekta pieteikums.

„Šajā vietā darbojas vairāk nekā 40 tautas mākslas kolektīvi, no kuriem lielākā daļa ir Dziesmu un deju svētku kustības dalībnieki, pietam vieni no labākajiem Latvijas tautas mākslas kolektīviem, tā ka šī ēka no kultūrpolitikas viedokļa, arī no valsts kultūrpolitikas viedokļa, ir nozīmīga gan pēc formas, gan pilnīgi noteikti pēc satura,” norādīja Melbārde.

Kultūras ministre gan uzsvēra, ka Rīgas domei jāizstrādā plāns, kā pēc ēkas restaurācijas piesaistīt tai vairāk apmeklētāju. Renovācija plānota visos Kultūras pils stāvos un arī pagrabā, plānots atjaunot kritiskā stāvoklī esošās fasādes kāpnes, kā arī lielo un mazo skatītāju zāli. Tiks ierīkots arī lifts, lai ēka būtu piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Iespēja piesaistīt finansējumu gan būs tikai 2015. vai 2016. gadā, bet  darbus pabeigt plānots jau līdz 2018. gadam, kad tiks svinēta Latvijas valsts simtgade.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti