Piešķirs «Europa Nostra» balvas par kultūras mantojuma aizsardzību un saglabāšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz 9.septembrim iespējams iesniegt pieteikumus "Europa Nostra" balvai par sasniegumiem kultūras mantojuma aizsardzībā un saglabāšanā, liecina Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas informācija.

Katru gadu asociācija "Europa Nostra" un Eiropas Savienība piešķir balvu par sasniegumiem kultūras mantojuma aizsardzībā un saglabāšanā.

Ar Eiropas Savienības Kultūras mantojuma balvu "Europa Nostra" tiek novērtēts arhitektu, amatnieku, brīvprātīgo, skolu, vietējo kopienu, kultūras pieminekļu īpašnieku vai plašsaziņas līdzekļu veikums, tādējādi veicinot radošumu un inovatīvu pieeju kultūras mantojuma saglabāšanai.

Vērtējot pēc atlases kritērijiem iesniegtos pieteikumus, tiks ņemta vērā padarītā darba izcilība un profesionalitāte, iepriekšējas izpētes kvalitāte, cieņa pret mākslinieciskajām, kultūras, vides un sociālajām kvalitātēm, autentiskums un integritāte. Īpaša uzmanība tiks pievērsta risinājumu ilgtspējībai, interpretācijas kvalitātei, ieguldījumam izglītībā, finansējuma avotiem un pārvaldei, kā arī projektu sociālajai atbildībai.

Pieteiktie projekti un objekti var būt gan lieli, gan mazi savā mērogā, lokāli vai starptautiski, bet tiem ir jāatspoguļo Eiropas kontekstā nozīmīgs, augsta līmeņa darbs.

Balvai projektus var pieteikt četrās kategorijās "Konservācija (saglabāšana)", "Pētniecība", "Individuāls un organizāciju ieguldījums" un "Izglītība, apmācība un popularizēšana".

Katru gadu tiek piešķirtas sešas naudas balvas, katra 10 000 eiro (7028 latu) apjomā, četrās dažādās kategorijās.

Sagaidāms, ka apbalvošanas ceremonija notiks 2014.gada maijā Vīnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti